Cercador de Notícies
Calendari de notícies
16/06/2015 UIB

Presentació del llibre Inversors, banquers i jueus: Les xarxes financeres a la corona d’Aragó (s. XIV-XV), editat pels doctors Pau Cateura, Jordi Maíz i Lluís Tudela 
Dia: dijous, 18 de juny de 2015
Hora: 20 hores
Lloc: sala multiusos del Centre Cultural de la Misericòrdia, plaça de l’Hospital, 4, Palma 
Tindrà lloc la presentació del llibreInversors, banquers i jueus: Les xarxes financeres a la corona d’Aragó (s. XIV-XV), editat pel doctor Pau Cateura, catedràtic d’Història Medieval de la UIB, i els doctors Jordi Maíz Chacón i Lluís Tudela Villalonga, del Centre Associat de la UNED de les Illes Balears.
El llibre analitza la importància de les inversions efectuades per determinats individus i grups financers com banquers, arrendadors d’imposts, jueus, comerciants i altres financers durant la baixa edat mitjana, que servien als interessos de diferents instàncies de poder i àmbit de influència entre les quals es troben la monarquia, els municipis, les corts i els senyors feudals. Aquests fons invertits eren recursos fonamentals per a la supervivència i continuïtat d’aquestes estructures, i oportunitats financeres per a aquells inversors privats que arriscaven els seus diners i proporcionaven els crèdits que necessitaven i demanaven les institucions municipals i estatals, així com les grans ciutats i les petites viles rurals de la corona d’Aragó als segles XIV i XV.
Aquest llibre el finança el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) en el marc del projecte de recerca «Financers al servei del poder en la corona d’Aragó (s. XIV-XV): mètodes, agents i xarxes» (HAR2011-24839), que finança el Ministeri d’Economia i Competitivitat i que planteja diverses hipòtesis suggerents i fa un estudi de la inversió privada amb una metodologia historiogràfica renovadora. Hi participen investigadors de l’Institut Milà i Fontanals del CSIC de Barcelona, la Universitat de Girona (UdG) i la UIB. 
Data de l'esdeveniment: 18/06/2015
Data de publicació: 12/06/2015


Recomanar
Comentar
Comentaris (0)