Cercador de Notícies
Calendari de notícies
15/02/2012 Diari de Balears Francesca MarÝ

Consell, Govern i editors pacten la continu´tat de l'Espai Mallorca

L’Institut d’Estudis BaleÓrics s’afegeix al projecte i hi donarÓ suport econ˛mic a l’espera d’una possible implicaciˇ de la resta de consells. El Gremi haurÓ de presentar un pla de viabilitat del centre.

DesprÚs de mesos de paraules i declaracions d'intencions, ahir a la fi s'assegueren a la mateixa taula els representants de Cultura del Govern balear, el Consell de Mallorca i el Gremi d'Editors per desbloquejar el futur de l'Espai Mallorca i Illa de Llibres. Les tres parts, amb l'Institut d'Estudis BaleÓrics (IEB), garantiren ahir la continu´tat del centre de Barcelona, encara que amb un pressupost inferior. Precisament, l'Institut, que dirigeix Crist˛fol Vidal, serÓ la nova incorporaciˇ al projecte i hi donarÓ suport econ˛micament (30.000 euros) i tambÚ a travÚs de l'organitzaciˇ d'activitats. "En total, aix˛ pot suposar el doble del capital del que aportava abans l'Executiu", assegurÓ Vidal desprÚs de la reuniˇ.

Pel que fa al Consell de Mallorca, la Conselleria de Cultura, de Joan Rotger, minvarÓ la quantia que anualment aporta al Gremi d'Editors per a la gestiˇ tant del centre de la Ciutat Comtal com per Illa de Llibres. AixÝ les coses, Rotger confirmÓ ahir que aquesta rebaixa serÓ de 100.000 euros, per la qual cosa passarÓ dels 250.000 de l'any passat als 150.000 d'enguany. "Aix˛ comportarÓ que hi haurÓ d'haver una reestructuraciˇ per ajustar-se als nous pressuposts", afegÝ Rotger, qui reiterÓ "la voluntat del Consell perquŔ la cultura de Mallorca sigui present a Catalunya".

Per fer efectiva aquesta "reestructuraciˇ" -terme que tambÚ emprÓ Crist˛fol Vidal- , el Gremi d'Editors es comprometÚ ahir a presentar de manera urgent un "pla de viabilitat" que "s'ajusti a les noves condicions econ˛miques". La junta del Gremi es reunirÓ aquesta setmana per perfilar un nou projecte "que s'adapti al nou panorama", apuntÓ el president dels editors, Miquel Ferrer.

Ferrer es mostrÓ satisfet pel resultat de la reuniˇ d'ahir i, just en acabar, telefonÓ a les treballadores de l'Espai Mallorca: "Hem donat ordre que es reprenguin de nou les activitats culturals i que es reposi el gŔnere", afegÝ.

Pel que fa als doblers que el Consell de Mallorca encara tÚ pendents amb els editors, el vicepresident, Joan Rotger, assegurÓ que els 85.000 euros pendents del 2011 "es faran efectius de manera immediata". Amb aquests doblers, diu Ferrer, es podran pagar totes les n˛mines que es deuen a les empleades d'ambdˇs espais. Una vegada presentat el pla de viabilitat i fet efectiu els retards, se signarÓ un conveni "tan aviat com sigui possible" perquŔ "no es pot reproduir la situaciˇ d'ara", recordÓ el vicepresident del Consell, Joan Rotger, qui reconeguÚ que "hi ha un problema d'estructura del concepte de l'Espai Mallorca".

Per part seva, la directora general de Cultura, Isabel CerdÓ, confirmÓ que el Govern mantindrÓ la implicaciˇ amb el centre del carrer del Carme. "L'any passat no s'hi aportÓ cap partida econ˛mica perquŔ no fou possible", apuntÓ mentre afirmava que "la nostra implicaciˇ en activitats ha estat superior als 30.000 euros de subvenciˇ". A partir d'ara, aquesta partida serÓ aportada per l'Institut d'Estudis BaleÓrics a l'espera d'una possible aportaciˇ de la resta de consells isulars. En un futur, com ja era previst, l'Espai Mallorca podria passar a anomenar-se Espai Illes.

Anau a la notÝcia

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)