Cercador de Notícies
Calendari de notícies
25/11/2011 Diari de Balears Francesca Marí

Tren, bus, metro i llibres en català

Els llibreters muntaran la Setmana del Llibre en la nostra llengua a l’estació Intermodal de Palma, un espai cèntric però no gaire habituat a aquests actes.
La Llonja, l'Escorxador, el recinte d'Ifebal, la Misericòrdia... El periple de la Setmana del Llibre en Català ha estat llarg i mogut. En els vint-i-dos anys d'història, els llibreters organitzadors de la cita amb la literatura en la nostra llengua han hagut de canviar d'ubicació a mesura que canviaven les institucions. Per a l'any que ve, en preveuen un de nou: l'estació Intermodal de Palma.
El principal indret del transport públic de Mallorca servirà així mateix per acollir durant dues setmanes la producció pròpia de cultura escrita. Serà al bell mig del centre de Palma, encara que a uns metres de fondària i en un espai poc transitat per als usuaris.
El mes de setembre passat, el gremi ja treballava en la rercerca d'una nova ubicació. Fou just després que el Consell de Mallorca els avisàs que no hi hauria pressupost suficient per pagar l'envelat que d'ençà del 2007 s'instal·lava a la plaça dels Hòmens de la Misericòrdia. Davant això, el gremi es va verure obligat a cercar un nou lloc que, a més, no suposàs un gran cost per a l'organització. La primera opció oferida pel Govern fou l'espai expositiu de les Voltes, un indret amb només 400 metres quadrats, la meitat que tenien fins ara, i que no oferia bones condicions de distrubició. La segona opció que estudiaren fou el velòdrom del Palma Arena, un espai que fins ara també acollia la Fira del disc, però que els llibreteres consideraven que es trobava lluny del centre.
L'opció escollida serà, doncs, l'estació Intermodal, que agombolarà els més de 15.000 títols en català a partir de la darrera setmana de febrer i fins al 4 de març. La cita, com sempre, inclourà presentacions literàries i activitats, "encara que enguany seran més limitades", asseguraven ahir des de l'organització.
El motiu d'aquesta disminució de l'activitat es deu a la manca de subvencions públiques. El departament insular de Cultura ha retallat un cinquanta per cent les ajudes per a la Setmana del Llibre i el Govern tampoc no hi aportarà cap euro. "Els doblers que donava el Consell servien per pagar l'envelat, i la subvenció de Política Lingüística i Cultura del Govern la destinàvem per a confecció de la programació i per sufragar els costos dels autors convidats; enguany tot apunta que ens haurem de limitar a escriptors locals", assenyalen des de l'organització que, tot i reconèixer la idoneïtat de la Misericòrdia, no estan "descontents" amb l'emplaçament de l'estació Intermodal.
L'altra cita literària que podria estar en perill és la Fira del Llibre fins ara ubicada al Born i que possiblement també canviarà d'indret a causa de les futures terrasses dels bars al mig del passeig. Així mateix, el gremi de llibreters cerca ara un espai assequible i de fàcil accés.


Veure notícia


Recomanar
Comentar
Comentaris (0)