Cercador de Notícies
Calendari de notícies
19/11/2011 Diari de Balears Maria Llull

La crisi guanya la partida a la llibreria Àgora

Les portes de l’establiment es tancaran el proper dia 30. La propietat vol continuar amb les activitats culturals.
Els ulls de Ramona Pérez estan plens de tristor aquests dies. Ha pres una de les decisions més difícils de la seva vida, tancar la llibreria Àgora, la qual ha estat el seu somni al llarg dels darrers sis anys. Són molts els negocis que abaixen la barrera per culpa de la crisi i de l'actual situació econòmica, però alguns deixen un buit més gran que d'altres, i Àgora, com el seu propi nom indica, era molt més que un local on es venien llibres. "La situació econòmica era irreversible, així que la junta de socis ha decidit tancar el proper 30 de novembre", explica Ramona Pérez. "El que no s'ha de perdre és tot el que ha passat, perquè la botiga ha estat un punt de trobada i això ha de continuar endavant", afegeix.

La paradoxa és que, malgrat que les vendes no han permès sobreviure la llibreria, les activitats culturals que s'organitzaven al local del carrer de Jardí Botànic tenien molt d'èxit i la saleta de reunions quedava, la majoria de vegades, petita. "A la llibreria s'ha creat un ambient meravellós i els socis estam molt afectats per això. No es fàcil trobar un lloc així", assenyala Miquel Àngel Moyà, un dels 50 ‘valents' que fa dos anys va decidir fer-se soci del negoci en un altre moment de grans dificultats econòmiques. "El llibre està ben tocat", apunta Juana Oleza, una altra sòcia que dóna tot el seu suport en una situació tan difícil.

Per què tanca un negoci tan estimat com aquest? La resposta de Ramona Pérez és la "rigorositat" amb la qual ha volgut treballar tot aquest temps. "El rigor ens ha fet fràgils", afirma. I el futur? "Sé el que faré fins dia 30. Després ja ho veurem. Ara he de gaudir dels dies que em queden".Anar a notícia


Recomanar
Comentar
Comentaris (0)