Cercador de Notícies
Calendari de notícies
05/04/2009 Diari de Balears Laura Acedo

Pau Vadell presenta Akbar

Pau Vadell presenta Akbar, un poemari editat per Document Balear, en el qual el jove escriptor critica la societat moderna de la Barcelona actual, amb addicció al facebook inclosa.
 
Què tenen les xarxes socials, com el ja conegut facebook, que atrapen tantes persones? Quin és el sentit de plantar una gran torre en forma de bala que emmascara els oficinistes d’una empresa d’aigües al bell mig de Barcelona ? Això és el que es demana el poeta Pau Vadell en el seu darrer poemari, titulat Akbar (Documenta Balear).
El nou llibre de Vadell està inclòs en la col·lecció La Cantàrida, dins una iniciativa de l’editorial per donar a conèixer poetes joves i perquè aquests apropin la poesia oral al carrer.
A Akbar, el jove mallorquí agafa un camí diferent del recorregut fins ara. "L’obra és actual i, mitjançant els poemes, hi faig crítica dels moderns i fashions de la Barcelona actual", assenyala Vadell. Així, en les diferents composicions poètiques s’hi deixen veure noms com facebook, Bush, Macdonald’s, el Manifiesto sobre la lengua común i Carrero Blanco, entre molts d’altres. "Fins i tot hi ha un poema que parla d’un altaveu que cau d’un apartament sobre un Ferrari i mata un nin", indica Vadell, alhora que assenyala que les peces que componen el llibre "poden arribar a tenir alguna nota grollera".
Un pròleg de Vicenç Altaior, pioner de la poesia experimental en els anys setanta, i una poesia inicial que convida el lector a submergir-se dins la resta de pàgines, donen forma a Akbar, "un recull de poemes d’imatges impactants, directes i de crítica", assegura l’autor.
Actualment, l’escriptor ja està immers en nous projectes. Vidal prepara dos llibres sobre reflexions al voltant de la mort. "Estic treballant en Convit al silenci (editorial Viena), una obra amb la qual vull retre homenatge a Andreu Vidal, i en Temple (Edicions El Salobre)", manifesta el poeta.
Pel que fa a la línia crítica que Vadell ha obert amb Akbar, "no la deixaré de banda i ja tenc alguna cosa preparada per publicar més endavant", afegeix l’escriptor mallorquí.
Presentació en societat
La primera presentació d’aquest nou volum de la col·lecció La Cantàrida tingué lloc divendres a la llibreria Àgora. La propera cita de l’autor i l’obra davant el públic serà demà, a les 20.00 hores, a l’Espai de Cultura Can Alcover, al carrer de Sant Alonso de Palma. Dimecres dia 8 serà la Casa Museu Llorenç Villalonga, a Binissalem, la que n’acollirà una tercera presentació. Aquest darrer acte començarà a les set i mitja del capvespre.

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)