Cercador de Notícies
Calendari de notícies
25/02/2010 Diari de Balears Francesca Marí

Comença la Setmana del Llibre amb deutes pendents

La Misericòrdia acollirà, entre el 26 de febrer i el 6 de març, més d’una vintena d’activitats literàries en català. Els llibreters esperen, aquesta setmana, cobrar del Consell la subvenció de l’any passat.
Llegir notícia

El pati dels Homes de la Misericòrdia es comença a omplir de llibres. Els 1.800 metres d'envelat tornaran a acollir la Setmana del Llibre en Català, que s'inaugura demà dijous i que ha estat marcada per la polèmica. Si la setmana passada el president del Gremi de Llibreters, Francesc Moll, confirmà a aquest diari que ja havien cobrat els doblers de les ajudes del Consell (36.000 euros en total), ahir el mateix president rectificà i assegurà que els doblers que els ha ingressat el Consell són els corresponents a la Fira del Llibre de 2009, no els de la Setmana del Llibre de l'any passat. "Confiam, però, que arribin aquesta mateixa setmana", assegurà.

Per la seva banda, el conseller insular de Cultura, Joan Font, afirmà que aquests endarreriments en el pagament de les ajudes han estat per motius "tècnics", a causa d'una "certa discrepància entre els serveis jurídics i el Departament d'Intervenció", explicà, a més de confirmar que amb vista a aquesta edició (la 21a) espera que els tràmits siguin més àgils. "Però hem de ser realistes: no hem d'esperar que les coses millorin gaire", afegí. De la mateixa manera, Francesc Moll apuntà que, tot i no haver cobrat els doblers, "hem fet un vot de confiança a les institucions".

Tot i aquests entrebancs econòmics, el Gremi de Llibreters té enllestida la setmana literària que començarà demà dijous, a les 18.00 hores, amb el pregó de Jaume C. Pons Alorda i que durarà fins al diumenge dia 7 de març. Durant deu dies, entre 4.000 i 6.000 exemplars conviuran al pati de la Misericòrdia entre una vintena de presentacions, conferències, taules rodones i activitats infantils. Es tracta d'un apateït mostrador on es presentaran les darreres novetats editorials de la literatura catalana i "on es podran trobar aquells títols que ja no tenen a les llibreries", indicà la directora general de Política Lingüística, Margalida Tous, que també demanà "disculpes" al Gremi per "tots els problemes generats pels cobraments de les partides".

Vuit llibreries fan part de l'organització de la Setmana, una menys que l'any passat. A més de Lluna, Quart Creixent, Llibres Mallorca, Llibres Colom, Jaume de Montsó, Literanta i Embat Llibres, enguany s'hi ha afegit també Fiol Llibres. Una altra novetat, segons destacaren ahir els responsables de la Setmana durant la presentació, serà la distribució de l'espai expositiu. "La sala d'actes es col·locarà al final de l'envelat, mentre que al principi hi disposarem un espai de literatura infantil i juvenil per als més petits", remarcà Moll. En aquesta edició, la Direcció General de Política Lingüística aportarà una partida econòmica de 28.000 euros, mentre que el Consell n'hi destinarà 36.000. Tot això es perfila a l'espera que aquests doblers no es facin esperar tant com ha succeït enguany.

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)