Cercador de Notícies
Calendari de notícies
19/09/2009 Diari de Balears Francesca Marí

No cobren

El Consell deu els doblers per a la Setmana del Llibre i la Fira del Llibre. El Gremi d’Editors ha hagut de demanar un crèdit per fer front a les despeses de l’Espai Mallorca perquè l’Administració no paga.

El Consell de Mallorca té ben endarrerits els comptes pel que fa a les subvencions de Cultura. El Gremi de Llibreters i el d'Editors encara no han cobrat els 90.000 euros que havien de rebre de l'Administració insular per a l'organització de la Fira del Llibre (60.000 €) i la Setmana del Llibre en Català (30.000 €). És més, les conseqüències d'aquests retards en els pagaments també han esquitxat els treballadors de l'Espai Mallorca de Barcelona i els d'Illa de Llibres.

"Hi ha proveïdors que encara no han cobrat i des del Gremi d'Editors hem hagut de demanar un crèdit per fer front als pagaments més urgents", confirmà ahir Francesc Moll, president del Gremi de Llibreters i tresorer del Gremi d'Editors. Moll atribuí a "problemes burocràtics i d'Intervenció" el no abonament dels deutes, perquè ambdues partides estan aprovades i pressupostades pel departament de Cultura. "Ja ens hem reunit amb els responsables del Consell perquè el conveni que signem per a l'any que ve es faci d'una altra manera i no hi hagi aquests retards que ens estan perjudicant", explicà Moll. La demora no estaria provocat per Cultura, que ha mostrat la intenció de complir els compromisos, sinó que l'haurien generada els retards en els departaments d'Hisenda i en Intervenció a l'hora de fer efectius els pagaments.

Pel que fa a l'Espai Mallorca, el Gremi d'Editors actua d'intermediari entre el Consell i la gestió diària del local. "Tenim un conveni que l'any passat era de 250.000 euros destinat a sufragar part de la despesa del centre. Si el Consell no ens paga aquests doblers, nosaltres els hem d'avançar per poder fer front a les nòmines dels treballadors. Això ens suposa un problema de tresoreria bestial", confirmà el vocal del gremi, Gracià Sànchez. Un altre deute pendent del Consell amb els editors és la subvenció de 100.000 euros per als llibres d'especial interès. "Aquest conveni se signava els mesos de gener o febrer i som a setembre i encara no hi ha res ferm. De fet, el mes que ve els editors haurem d'entregar els llibres publicats sense que el Consell hagi fet front al seu compromís econòmic", puntualitzà l'editor Lleonard Muntaner.

D'altra banda, el Consell encara no ha signat el conveni amb la Universitat de les Illes Balears en matèria cultural, que per aquestes dates ja solia estar rubricat. Sobre això, el vicerector de Projecció Cultural, Nicolau Dols, assegurà que "no passa pena".

Veure notícia

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)