Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

L’Hostal Can Marió

Els inicis del turisme a Valldemossa

Mercant i Ramírez, Jaume

Prologuista:
Sebastià Serra Busquets
Col·lecció:
Papers
Tema:
Història
Pàgines:
72
PVP:
12.00
ISBN:
978-84-18441-14-1
Data d'Edició:
28/12/2020
Els orígens i la singularitat del turisme a Valldemossa.
Sinopsi
Conèixer els orígens del turisme a Valldemossa, i de l’hostal Can Marió en particular, ens permet reivindicar el gran patrimoni natural, històric i artístic del municipi, i també la tipologia del seu turisme cultural. 
En aquesta publicació Jaume Mercant ens descriu costums i curiositats que recreen l’atmosfera de diferents èpoques de l’hostal i del municipi, dona notícia de figures rellevants que visitaren Can Marió o s’hi allotjaren, i fa un repàs a la gastronomia antiga i l’actual.
L’hostal Can Marió descobreix el bo i millor de la manera de viure valldemossina.


Jaume Mercant i Ramírez
(Inca, Mallorca,1949), és llicenciat en medicina i cirurgia per la Universitat de Barcelona (1972). Doctorat amb Premi extraordinari per la UAB amb la tesi Historia de la farmacoterapia. Siglos XVIII y XIX. La farmacia monás­tica de la Real Cartuja de Valldemosa. Especialista en urologia i andrologia per la Fundació Puigvert de Barcelona. Ha estat professor ajudant de cursos de doctorat de la UAB. El 2007 va rebre el Premi de la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears i el 2018 el Premi Camilo José Cela d’Humanitats del Col·legi de Metges de les Illes Balears. Ha escrit nombrosos treballs sobre urologia i història de la salut en revistes especialitzades. Ha  publicat, entre d’altres, La farmàcia monàstica de la Reial Cartoixa de Valldemossa (2009) i Mallorca i la seva defensa durant la Guerra de Successió, (2018). És membre del Grup d’Investigació d’Història de la Salut de les Illes Balears de la UIB.Recomanar
Comentar
Comentaris (0)