Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

La Guerra Civil a Campos

Rosaris i pistoles

Alcaraz i Vich, Montserrat

Prologuista:
Joan Juan Pons
Col·lecció:
La Guerra Civil, Poble a Poble
Tema:
Història contemporània
Pàgines:
388
PVP:
22.00
ISBN:
978-84-18441-06-6
Data d'Edició:
30/09/2020
Les correlacions de forces ideològiques i les estructures de poder d’un poble de tarannà tradicionalista.


Sinopsi
Aquest treball és el fruit d’una recerca començada als anys noranta del segle passat quan l’autor va començar a entrevistar testimonis de la Guerra Civil espanyola, l’esdeveniment més trasbalsador de la nostra història recent. 
Amb esperit crític i rigorós, aquest volum és una aproximació a les correlacions de forces ideològiques i les estructures de poder del poble de Campos, que ja des del segle XIX, pel seu tarannà fortament agrari, tradicionalista i caciquista, havia estat refractari als impulsos modernitzadors del liberalisme i republicanisme. L’arribada de la Segona República no va fer més que provocar una ratificació d’aquest tarannà. 
L’obra, a banda de la informació inèdita que dona a conèixer, també s’adhereix a les iniciatives de memòria històrica pel que suposen de dignificació i reparació moral envers unes persones i unes institucions que, pel fet de ser derrotades, passaren a ser deliberadament silenciades, menystingudes i oblidades per la historiografia oficial.

Llegir el Sumari en PDF
Llegir el Pròleg en PDF
Montserrat Alcaraz i Vich
(Campos, 1972) 
Llicenciat en filosofia i postgraduat en estudis baleàrics per la Universitat de les illes Balears. Des de finals dels vuitanta ha anat publicant textos a premsa forana, sobretot a Ressò de Campos i Llucmajor de Pinta en ample. També ha col·laborat a El Mirall  i  Lluc. Ha participat a les jornades d'Estudis locals de Santanyí, Campos i Llucmajor amb treballs sobre literatura i història contemporània. És professor de filosofia a l'IES Damià Huguet.

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)