Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Esclaus oblidats

Els camps de concentraciˇ a Mallorca (1936-1942)

Jaume i Esteva, Maria EugŔnia

Prologuista:
Jaume Claret Miranda
Col·lecció:
Arbre de Mar
Tema:
Hist˛ria contemporÓnia
Pàgines:
156
PVP:
17.00
ISBN:
978-84-17113-64-3
Data d'Edició:
14/05/2019
Estudi detallat dels destacaments, les construccions i les vicissituds dels esclaus mallorquins.
Sinopsi
La Guerra Civil a Mallorca fou sobretot un perÝode de repressiˇ i violŔncia que es va allargar mÚs enllÓ del final del conflicte. Entre 1936 i 1942, l’illa va acollir desenes de camps de presoners que van ser foršats a construir infraestructures viÓries i de defensa. Aquests milers d’esclaus oblidats van ser exposats a tota mena de maltractes, misŔries i privacions per un rŔgim nacionalcat˛lic que, mentre assegurava que els volia reeducar en els valors del franquisme, explotava els venšuts en benefici propi. 
La recerca de Maria EugŔnia Jaume, a partir de documentaciˇ fins ara inŔdita, ens ofereix per primera vegada un estudi detallat dels destacaments existents, les construccions realitzades i les vicissituds d’aquests esclaus mallorquins de Franco.


Llegiu el Sumari en PDF
Llegiu el Pr˛leg en PDF
Maria EugŔnia Jaume i Esteva
(Sant Llorenš des Cardassar, 1987), graduada per la Universitat Oberta de Catalunya en Humanitats (2015) i en Hist˛ria, Geografia i Hisşt˛ria de l’Art (2019) i MÓster en Hist˛ria ContemşporÓnia i Mˇn Actual per la Unişversitat de Barcelona-Universitat Oberta de Catalunya (2018).El seu Ómbit de recerca es centra en la Guerra Civil a Mallorca. Ha parşticipat en conferŔncies sobre els camps de concentraciˇ a Mallorca i en publicacions d’estudis locals, com les jornades de Sˇller Esclaus per a fortificar Mallorca. El Llatzeret de Sˇller 1936- 1940 (2018-2019). Aquesta obra Ús fruit de la recerca realitzada en el seu Treball de Final de MÓster, del qual obtinguÚ el premi Temps, Espai i Forma atorgat per la Universitat de Barcelona el desembre del 2018.

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)