Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Gonellisme

Particularisme i secessionisme lingüístics a les Illes Balears

Canyelles Ferrà, Xavier

Col·lecció:
Arbre de Mar
Tema:
Història
Pàgines:
464
PVP:
32.00
ISBN:
978-84-17113-10-0
Data d'Edició:
15/03/2018
Els orígens, els principis ideològics, les finalitats i els activistes més destacats d’aquest fenomen sociolingüístic.
Sinopsi
Aquest documentat i penetrant estudi tracta del fenomen sociolingüístic conegut per gonellisme, mot que procedeix del pseudònim Pep Gonella adoptat per l’advocat i polític Josep Zaforteza en la famosa polèmica de l’any 1972 sobre la identitat lingüística i l’estandarització del català a Mallorca. Avui el gonellisme fa referència als sectors contraris a la unitat de la llengua catalana o a la normalització lingüística a les Balears. 
Dividit en tres grans parts, la primera està dedicada als orígens, als autors i activistes més destacats, a les publicacions més rellevants i als principis ideològics del gonellisme. La segona part exposa les queixes i reclamacions més habituals del gonellisme, i la seva manera d’actuar o treballar per a atènyer les seves finalitats. Finalment, en la tercera part l’autor examina i refuta els arguments i les afirmacions esgrimits pels gonellistes i anticatalanistes illencs. 

Llegir el Sumari
Xavier Canyelles Ferrà
(Palma, 1976). És il·lustrador, naturalista i actor de comèdia. Ha publicat Insectes de les Illes Balears (2003) i, juntament amb Xavier Mas, Peixos de les illes Balears (2000). Quant a cultura popular, publicà Fauna fantàstica mallorquina (2013). Ha treballat com a col·laborador en programes d’IB3 ràdio (Gabinet de crisi, De collita pròpia, Balears fa ciència) i IB3 televisió (Can Bum, Au idò, Nit de Còmics). Les seves il·lustracions apareixen en publicacions divulgatives, especialment de matèria mediambiental i coneixement d’espècies.  Amb aquesta obra s’estrena com a autor d’investigació sociolingüística.


Recomanar
Comentar
Comentaris (0)