Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Somnis compartits

La identitat mallorquina a debat

Jordà i Sánchez, Joan Pau; Colom Ramis, Joan; Mayol Arbona, Gabriel

Prologuista:
Antoni Rico i García
Col·lecció:
Papers
Tema:
Assaig
Pàgines:
132
PVP:
12.00
ISBN:
978-84-16163-74-8
Data d'Edició:
15/12/2016
El progrés social, polític i econòmic dels mallorquins a debat


Sinopsi
És possible parlar en el segle XXI d’una identitat compartida? Encara més, és possible fer-ho per al cas d’una societat tan complexa i heterogènia com la mallorquina? Aquest és el fantasma que recorre Somnis compartits des de la primera fins a la darrera pàgina.
Així comença Toni Rico el pròleg d’aquest llibre, una obra que, a partir d’entrevistes a personalitats diverses, intenta interessar els lectors en el debat sobre els mínims comuns denominadors que ens defineixen com a comunitat, un debat que, més prest que tard, haurem de tenir com a col·lectivitat, i que, si no l’abordam amb la serenor i l’altesa de mires que els temps requereixen, suposarà un llast a mitjà termini per al nostre progrés social, polític i econòmic. 
Per dir-ho en paraules de Guillem d’Efak, «un poble no serà mai poble si no té somnis compartits». Sigui, per tant, aquest llibre una aportació dins aquests somnis compartits, perquè, algun dia, els mallorquins i les mallorquines puguem esdevenir veritablement poble.


Joan Pau Jordà i Sánchez
(Palma, 1986), és llicenciat en història per la UIB, doctor en demo­grafia per la UAB. Actualment resideix a Barcelona, és col·laborador del Centre d’Estudis Demogràfics i va ser professor de Geografia a la UAB. Ha col·laborat en projectes diversos especialment vinculats al món estudiantil i del lleure a Mallorca. És coautor de llibres com L’independentisme a les Illes Balears. De la Transició a l’actualitat (1976-2011) (2012) i Manifest Contra el Desencís (2014).


Joan Colom Ramis
(Sencelles, 1988) és llicenciat en història per la UIB i màster en història contemporània i món actual per la UB-UOC. Actualment treballa com a professor de secundària de ciències socials. Ha impulsat projectes i iniciatives culturals tant al seu poble com a la comarca del Pla de Mallorca. Col·labora puntualment amb la revista local Sa Sella amb articles de temàtica històrica i va coordinar la publicació del llibre Mossèn Bartomeu Oliver de Sencelles. L´autèntic militant en defensa de la Cultura (2015).Gabriel Mayol Arbona
(Montuïri, 1986) és llicenciat en història i màster en patri­moni cultural: investigació i gestió per la Universitat de les Illes Balears. Ha treballat en diversos projectes universitaris i de gestió cultural. Durant vuit anys va ser el director de la publicació digital montuïrera esBinerbo.com i ha col·laborat en mitjans de comunicació com la revista Bona Pau i el diari AraBalears. Actualment és el responsable de comunicació del president del Consell de Mallorca.Recomanar
Comentar
Comentaris (0)