Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Noves gloses d’en Felip Alemany

Alemany Mateu, Felip

Prologuista:
Felip Munar
Col·lecció:
Altres
Tema:
Cultura popular
Pàgines:
228
PVP:
15.00
ISBN:
978-84-16163-61-8
Data d'Edició:
10/06/2016
Noves gloses d’un glosador innat, que recorda la seva gent i la seva terra.
Sinopsi
La seva afició de les gloses li ve des de ben petit: tota la seva família en feia, sobretot son pare. Es pot dir que les va mamar des de jovenet i per això sempre està a punt per recitar-ne qualcuna; té molta facilitat
per fer gloses improvisades. Aquest és el seu segon recull de gloses (el primer va aparèixer en aquesta col·lecció l’any 2009), però, com ell diu: “Encara en queden moltes dins el sarró!”
Felip Alemany Mateu
(Sant Jordi, Palma, 1935)
Fill d’en Nofre de Son Coll i de na Catalina de Cas Ferrer, de petit va començar fent de pagès, amb el seu pare, llavors es va llogar de lleter. Es va casar l’any 1961 a Can Pastilla, amb na Catalina Sorell, “sa rossa de Cas Confiter”, amb qui ha tengut un fill i dues filles “i una nora i set néts”, afegeix ell en una glosa. Després de fer de lleter, va muntar una tenda de comestibles, una “botiga”, fins que va comprar una llicència de taxi i ha fet de taxista fins que s’ha retirat. Ha publicat dos reculls de gloses: Gloses d'en Felip Alemany (2009) i Noves gloses d'en Felip Alemany (2016).

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)