
De la figuera a la taula
Més receptes de cuina amb figues
Munar i Munar, Felip
- Prologuista:
- Antoni Tugores
- Col·lecció:
- Menjavents
- Tema:
- Cuina
- Pàgines:
- 132
- PVP:
- 12.00
- ISBN:
- 978-84-16163-03-8
- Data d'Edició:
- 20/06/2014

És vocal fundador de l’Associació Cultural Canonge de Santa Cirga a través de la qual s’ha anat recuperant l’art del glosat a Mallorca amb l’organització de mostres i combats arreu dels pobles de les Illes Balears, a la Península i a l’estranger. És el coordinador a Balears del projecte europeu de poesia oral improvisada que aglutina illes de la mar Mediterrània i de l’Atlàntic. Ha impartit cursets d’improvisació a les escoles de les illes Balears i ha publicat el Manual del bon glosador, Jo vull esser glosador, Els glosadors de picat a Mallorca i La universalitat de lo glosa. Gloses mallorquines de picat (1735-2011). Ha recollit els estudis i escrits dels especialistes i estudiosos de l’art de la improvisació en el llibre Formes d’expressió oral, del quan ha tingut cura.
L’any 2002, l’Associació Defesta li atorgà el Siurell de Plata per la seva tasca en la recuperació i la dignificació de la cultura popular. L’any 2005, l’Escola Municipal de Mallorquí de Manacor, li atorgà el Reconeixement de Mèrits i l’any 2006 rebé la P de Populars de Mallorca, atorgat per la cadena Cope-Illes Balears. L’any 2013 rebé el guardó “Tolo Güell a la mallorquinitat”; l’any 2017 rebé el guardó “Actuació Cívica 2016” de la Fundació Lluís Carulla. L’any 2011 i el 2012 guanyà la Rosa d’Or de Castellitx d’Algaida, en la categoria de glosats.
Ha estat vocal secretari del Consell Assessor de Cultura Popular i Tradicional del Govern de les Illes Balears, i vocal del Consell Assessor de Cultura Popular del Consell de Mallorca.
Dirigeix les col·leccions El Bufador i Plecs de Cultura Popular, sobre temes de cultura popular i tradicional, de les Edicions Documenta Balear. Ha coordinat i prologat "La Festa del Sequer: pregons" (2013).

Cuina encara més econòmica
Tugores Manresa, Antoni
El receptari complet i pràctic que convé tenir prop dels fogons.

La cocina de Jacinto del Valle
del Valle Pérez, Jacinto
La evolución y la experiencia de un cocinero único y excepcional.

El receptari de Cas Bombu
Fuster Alzina, Jaume; Terrassa Flaquer, Josep; Cabalgante Guasp, Joan; Genestra, Andreu
Les receptes de la Mallorca preturística

Panadería y pastelería sin gluten
Suñer Mesquida, Antònia
Anima a los lectores a hacer pan y pasteles sin gluten de una manera fácil i divertida.

La cuina mallorquina d’en Biel Felip
Roca Juan, Gabriel
La vertadera cuina mallorquina, tradicional i casolana.

Figueres i figues
Llabrés Terrassa, Maria Esperança
Cent receptes amb figues i la història del cultiu de la figuera fins a l’actualitat.

La universalitat de la glosa
Munar i Munar, Felip
Els glosadors de picat que hi ha hagut a Mallorca d’ençà d’en Tià de sa Real.

Cuina mallorquina vegetariana
Alba Troya, Estrella; Piris Obrador, Catalina; Santandreu Massanet, Maria Antònia
Un llibre de cuina diferent amb les receptes de la cuina mallorquina de sempre

Vi i cultura popular
Munar i Munar, Felip
El vi a Mallorca des dels orígens fins a l’actualitat. Història, cultura, cançons, refranys i receptes.

Capítols de cuina mallorquina
Contreras Mas, Antoni
Els plats típics de la cuina de Mallorca, la seva evolució i la seva cultura

De la figuera a la taula
Munar i Munar, Felip
La cultura tradicional de la figa combinada amb la modernitat

La Festa del Sequer: Pregons
Munar i Munar, Felip
Recull dels pregons de la Festa del Sequer de Lloret de Vistalegre (1998-2012).Testimoniatge d’una tradició.

Cuina per a celíacs
Suñer Mesquida, Antònia
És un llibre de gran ajuda, tant per als celíacs com per als restauradors i dietistes.

Cocina para celíacos
Suñer Mesquida, Antònia
Es una gran ayuda, no sólo para los celíacos, sino también para los restauradores y los dietistas.

Cuina econòmica
Tugores Manresa, Antoni
Més de sis-centes receptes fàcils, econòmiques, de temporada i amb temps limitat.

Manual del bon glosador
Munar i Munar, Felip
Compondre mots en una glosa de forma oral és una tècnica, un procediment que es pot aprendre: els glosadors no naixien amb la tècnica apresa, sinó que des de ben joves apre ...

Jo vull esser glosador
Munar i Munar, Felip
"Jo vull esser glosador" és una magnífica excusa per entrar de ple en l’univers de la improvisació oral cantada. A Mallorca i Menorca se’n diuen glosadors i les tècniques que utilitzen per ...

De figues i de figueres
Munar i Munar, Felip
Índex: La figuera: una mica d’història/Els dotze llibres de l’agricultura/Indicacions medicinals i valor nutritiu/La poda/Figueres autòctones/Figueres d’altres procedències/Nomenclatura popular/Figues ...

Memòria de la cuina mallorquina (rústica)
Tugores Manresa, Antoni
“No em resta més que recomanar-vos ferventment aquesta obra, escrita amb passió i amb sensibilitat, que interessarà tant a l’afeccionat a l’antropologia i l’etnologia com a qui tingui curiositat per l ...

Més receptes de na Tonina
Serrano Darder, Antònia
Després del gran èxit de Les receptes de na Tonina, la popular escriptora mallorquina ens brinda Mes receptes de na Tonina, una obra que corona l'anterior amb tres-centes vint-i-set ...

De la figuera a la taula
Munar i Munar, Felip
Amb aquest llibre, l’autor ha sabut treure tot el partit imaginable d’un fruit tan sa, natural i suculent com la figa, amb la qual es pot elaborar una cuina rica, variada i gustosa com per seduir el p ...

Les receptes de na Tonina (2a edició)
Serrano Darder, Antònia
La vida actual, en què dones i homes estudien i fan feina i en què el temps és escàs, ha fet que es deixassin de banda molts costums per donar pas a noves formes de viure. ...