Notícies Relacionades

Entre l’esperança i la frustració. Carles Cabrera comenta les memòries de Climent Garau i Arbona

19/04/2012 Carles Cabrera

Fa un parell de setmanes saludava en aquest mateix suplement cultural les Memòries d’un metge, el Dr. Moisès Broggi, i avui toca el torn a les d’un apotecari, Climent Garau i Arbona (Palma ...

Presentat el llibre de Climent Garau

19/12/2011

El passat dissabte dia 17, a la sala polivalent del Teatre Municipal de Capdepera, Climent Garau i Arbona presentà el recull titulat De prop i d'enfora, un nou projecte editorial de "Cap Vermell" ...

De prop i d’enfora

Garau Arbona, Climent

E-book
Prologuista:
Pròleg de Joana Colom i pòrtic de Jaume Santandreu
Col·lecció:
Menjavents
Tema:
Biografia
Pàgines:
176
PVP:
14.00
PVP E-book:
7.00
ISBN:
978-84-15432-02-9
Data d'Edició:
15/12/2011
Comprar
Vivències, anècdotes i records d'un intel·lectual, científic i místic.
Sinopsi
Climent Garau descriu el món de la seva infantesa tot recordant els seus oncles republicans i espiritistes, i altres personatges singulars del seu poble, Capdepera.
Especialment interessants són els capítols que tracten de la Guerra Civil i de la postguerra.
Destaquen, així mateix, les seves incursions en el món de la política, la societat i la cultura de Mallorca, i les reflexions sobre ètica i política d'un món desajustat.

Tanmateix, dins la còrpora menuda i àgil de l’apotecari de Bunyola hi habiten, en santa pau i companyia, tres persones. No debades la Trinitat esdevé model de tota creació. Al casal senyorial de l’àni­ma de Climent hi viuen un infant, un savi i Déu. De tots tres, De prop i d’enfora en dóna complida refe­rència.
[Jaume Santandreu, al Pòrtic]
Climent Garau Arbona
(Palma, 1924-Bunyola, 2015) va cursar la carrera farmacèutica (Barcelona, 1951) i es va especialitzar en bromatologia. L’any 1961 fundà el Centre d’Anàlisis Biològiques. Va exercir la seva professió entre Palma i Bunyola fins que es va jubilar.
En el món de la política va fundar ANAM (Aliança Nacional Mallorquina, 1975) i el GASI (Grup Autonomista i Socialista de les Illes, 1976). Després del seu pas pel Partit Nacionalista de Mallorca i per la Unió Autonomista, es va incorporar al PSM, del qual fou candidat en les eleccions generals del 1982.
En el vessant cultural, va exercir el càrrec de president de l’Obra Cultural Balear entre 1970 i 1976, període en què aquesta associació va experimentar un creixement notable, tant en nombre de socis com en presència i activitat públiques. L’any 1982 va ser cofundador del Grup Blanquerna, plataforma dedicada a l’estudi i la reflexió sobre la realitat nacional i cultural de Mallorca. Està en possessió del Premi Ramon Llull del Govern de les Illes Balears i de la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.
Ni les decepcions en el món de la política ni una realitat sovint hostil a la recuperació nacional d’aquesta terra han menyscabat el compromís de Climent Garau amb el país i la cultura, que ha exercit un activisme exemplar des de la bonhomia i amb un esperit dialogant i entusiasta.
Recomanar
Comentar
Comentaris (0)