Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Un món que s'esbuca

Orient, 1923-1934

Balle Cruellas, Pedro

Col·lecció:
Magatzem Can Toni
Tema:
Biografia
Pàgines:
136
PVP:
12.00
ISBN:
978-84-15081-77-7
Data d'Edició:
21/10/2011
Comprar
Un dels darrers testimonis d'una Mallorca rural en els anys 20.
Sinopsi
Les memòries d'infantesa de Pedro Balle Cruellas, amb el llogaret mallorquí d'Orient de teló de fons, constitueixen un dels darrers testimonis d'una Ma­llorca enterrada pel turisme. L'autor ens fa reviure la vida quotidiana d'un infant en la Mallorca rural de les dècades anteriors a la Guerra Civil: la religió i l'educació, el transport i les comunicacions amb la ciutat, les festes i la família, l'impacte de la proclamació de la República, els personatges que es movien pel poble... tot contat amb un llenguatge directe i planer, amarat de nostàlgia i enyorament.

«Aquell pic sa mare no anava de berbes. No era com altres vegades que amb quatre tocs i una bona renyada se n’havia sortit.»
Pedro Balle Cruellas
(Orient, 1923-Palma, 2010), oceanògraf, doctor en Geologia i professor de Ciències Natu­rals, fou tota una institució del Laboratori Oceanogràfic de Balears, al qual va estar incorporat des del 1951 fins al 1988. Les seves me­mòries d'infantesa, inèdites fins al moment, reflec­teixen una Ma­llorca ja del tot desapareguda
Recomanar
Comentar
Comentaris (0)