Notícies Relacionades

Imatges de Mallorca

18/04/2010 Tomàs Vibot

Un magnific exemple de viatge entès com a tema i especialment com a estètica.L'esperit romàntic i de descoberta fou l’impuls perquè nombrosos europeus viatjassin ...

Un magnífic exemple de viatge entès com a tema i especialment com a estètica

09/04/2010 Tomàs Vibot

L’esperit romàntic i de descobertafou l’impuls perquè nombrososeuropeus viatjassin a Mallorca,aquella illa d’encisadors paisatgesi especialment servadora d’unacul ...

Imatges de Mallorca

Codet, Louis

Prologuista:
Traducció de Matias Mulet Truyols Estudi introductori i notes de Francisca Lladó Pol
Col·lecció:
Varoic
Tema:
Art
Pàgines:
94
PVP:
14.00
ISBN:
978-84-92703-52-4
Data d'Edició:
00/00/0000
Un viatge per la Mallorca de principis del XX en què els sentits són els protagonistes.
Sinopsi
El 1911 Louis Codet va fer un viatge a Mallorca que es va plasmar en el relat Imatges de Mallorca, publicat en el Bulletin Trimestrel de la Section du Canigou du Club Alpin Français l'any següent. El text és un itinerari per Mallorca amb una visió clarament poètica, acompanyat de fotografies i dibuixos. Però el viatge de Codet va anar més enllà perquè el seu imaginari li va permetre de pintar in situ una sèrie d'aquarel·les, de projectar quatre poemes i la novel·la César Cáperan ou la Tradition, en què el protagonista cerca a Mallorca un indret on poder definir la seva actitud davant la vida.
Obra oblidada dins la densa literatura de viatges, Imatges de Mallorca és sobretot un viatge en què els sentits són els protagonistes dels camins seguits per l’autor. 
Louis Codet
Louis Codet (Perpinyà, 1876-Le Havre, 1914) va formar part d’un reduït i selecte grup d’artistes que va saber traduir amb la paraula i la imatge el gust per la seva època.
Fill d'una notable família burgesa, morí prematurament als 38 anys a consequència de les ferides de guerra a la batalla de Flandes, tot just començada la Primera Guerra Mundial. Va ser diputat de l'esquerra radical a l'Assemblea Nacional el 1900.
Va estudiar dret i també pintura.
Va escriure novel·les com Louis l'Indulgent, de caire biogràfic, La Petite Chiquette ambientada a la seva època bohèmica a Montmartre i César Cáperan ou la Tradition, en què el protagonista cerca a Mallorca un indret on poder definir la seva actitud davant la vida.
Va coincidir amb poetes com Guillaume Apollinaire, Eugene de Montfort i André Gide, i artistes com Aristide Maillol, Ettienne Terrus i Louis Bausil.Recomanar
Comentar
Comentaris (0)