Notícies Relacionades

Ferrà i Martorell il·lustra ara les seves llegendes

24/02/2010 NM

L'editorial Documenta Balear acaba de reeditar el llibre Llegendes i traidicions de les Balears, de Miquel Ferrà i Martorell. Un volum que arriba ara a les llibreries amb una versió ...

Llegendes i tradicions de les Balears (2a edició)

2a edició

Ferrà i Martorell, Miquel

E-book
Col·lecció:
Menjavents
Tema:
Narració breu
Pàgines:
200
PVP:
15.00
PVP E-book:
7.00
ISBN:
978-84-92703-33-3
Data d'Edició:
02/10/1995
Comprar
Sinopsi
Aquesta nova edició de les Llegendes i tradicions de les Balears reuneix vuitanta relats que tracten del caràcter, dels costums i de la literatura balears, amb una expressivitat emocional tan intensa que crea una atmosfera màgica, idònia per a reviure el passat i perquè les futures generacions prenguin consciència de la peculiaritat del poble balear.
El reputat escriptor Miquel Ferrà mostra una part del bell i ric patrimoni folklòric balear mitjançant la contarella, la guia de passeig o l’estudi de la literatura popular -sobretot de la rondallística- i de fets o objectes històrics. L’estil senzill i narratiu, accessible a tothom, fa de les Llegendes i tradicions de les Balears un llibre engrescador que submergeix els lectors en un apassionant viatge pel temps.
Miquel Ferrà i Martorell
(Sóller, 1940)
S’ha dedicat sobretot a l’ensenyament i al periodisme. Col·labora amb publicacions periòdiques com ara Última Hora, Sóller, El Mirall, El Temps, Cultura, Diari de Balears i Entorn.
Pel que fa a la literatura, mostra gran predilecció pel relat breu, de vegades adreçat als joves i als adolescents, i la novel·la històrica, entesa com a eina pedagògica per fer conèixer el passat. Premi de novel·la Ramon Llull 1885 (El misteri del cant Z-506) i el Ciutat de Palma Llorenç Villalonga 1987 i 2005 (amb Crònica de Guinea i Abdallah Karim, el predicador, respectivament), la seva obra ha estat traduïda a llengües com el castellà, el portuguès, l’holandès i l’alemany.
També és autor de diversos llibres d’itineraris i d’assaigs, com Sóller, imatges d’ahir (1990), Sollerics arreu del món (1992), i a Edicions Documenta Balear ha publicat Els enigmes de la nostra història (1992), Llegendes i tradicions de les Balears  (1995), Contes i viatges (1998), La cuina de la Revolució francesa a les Balears (2000), Faula del Mare Nostrum (2004), Maltractades. Històries antigues d’amor i odi (2008), Llegendes i tradicions de les Balears (2009) 2a edició amb il·lustracions de l'autor i Terra venuda (2017).


Recomanar
Comentar
Comentaris (0)