Notícies Relacionades

Joan Carles Cirer i Costa, doctor en Economía: «Igual que la crisis nos ha llegado con retraso, también saldremos de ella con retraso»

16/08/2009 JOSÉ MIGUEL L. ROMERO

Joan Carles Cirer i Costa es el director de la primera publicación periódica sobre economía de las Pitiüses, Quaderns d´Economia i Empresa, editada por la Cámara ...

La invenció del turisme de masses a Mallorca

Cirer Costa, Joan Carles

Col·lecció:
Arbre de Mar
Tema:
Història contemporània
Pàgines:
408
PVP:
24.00
ISBN:
978-84-92703-18-0
Data d'Edició:
03/07/2009
Els inicis del turisme de masses és una història plena d’encerts i marrades, d’esperances i desenganys que constitueixen les arrels de l’economia mallorquina actual.

Sinopsi
En temps de la Segona República, Mallorca ja era la principal destinació turística espanyola i el turisme era una de les principals fonts de renda illenques. Aquest llibre s’endinsa en l’apassionant viatge del turisme mallorquí, des de l’arribada dels primers turistes aventurers, com George Sand, fins a la conversió d’aquesta illa en una de les principals destinacions del naixent turisme de masses.
L’autor ens parla d’innovadors entusiastes que veien en el turisme la solució als mals de l’ensopiment mallorquí i d’empresaris que sospiraven per beneficiar-se d’un negoci que era nou, però que veien comparable a qualsevol altre dels que els atrafegats comerciants i industrials illencs portaven endavant. Tots ells protagonitzaren una història plena d’encerts i marrades, d’esperances i desenganys que, al cap i a la fi, constitueixen les arrels de l’economia mallorquina actual.

Joan Carles Cirer Costa
Nat a Eivissa l’any 1961. És doctor en Economia per la Universitat de Barcelona.
Després de treballar deu anys en el sector financer privat, ara es dedica a l’ensenyament a l’Escola de Turisme d’Eivissa i a la recerca. És el cap de l’Àrea d’Economia i Turisme de l’Enciclopèdia d’Eivissa i Formentera i ha estat director editor dels tres volums d’Estudis sobre el turisme a Eivissa i Formentera (Ed. Mediterrània).
Ha publicat diversos llibres i articles sobre la història econòmica d’Eivissa i Formentera, com L'economia d'Eivissa i Formentera en el Segle XIX (1782-1900); L'economia d'Eivissa i Formentera en el Segle XX i sobre el turisme a les Illes Balears, com De la fonda a l’hotel i El turisme a les Balears (1900-1950) i el darrer, La invenció del turisme de masses a Mallorca, tots cinc en les Editcions Documenta Balear.
També ha publicat articles sobre demografia eivissenca i el turisme a Mallorca (Randa) i sobre capital humà i creixement econòmic (Estudios de Economía Aplicada).


Recomanar
Comentar
Comentaris (0)