Cercador de Notícies
Calendari de notícies
25/03/2011 Diari de Balears Francesca Marí

"Guerra" literària a Palma

El Gremi d’Editors llança la campanya “Llibres fora”, amb la qual pretén fer de “guerrilla activista” i treure la cultura escrita als carrers. El programa preveu més de vint actes fins al dia de Sant Jordi
El Gremi d'Editors de les Balears cerca noves vies per difondre la cultura escrita i les seves publicacions. Lluny de les tradicionals campanyes institucionals per al foment de la lectura, el gremi presentà ahir a Palma un seguit d'activitats que, sota el lema "Llibre fora!", pretén acostar la lectura als ciutadans. "Llibre fora!" és un crit a l'acció o de "guerra" perquè "siguin els llibres els que surtin a cercar els lectors i no a l'inrevés", explicà el president del gremi, Miquel Ferrer.

Sota aquesta premissa, les tretze firmes que formen el gremi editorial illenc han organitzat més de vint actes ben diversos i en llocs on habitualment no se solen veure gaires llibres, com per exemple a la Ruta martiana. La campanya s'allargarà fins al dia de Sant Jordi, el 23 d'abril. "Agafam el llibre com un producte de consum", afegí Ferrer, qui recorda que, a diferència de moltes ciutats europees, "aquí la lectura s'ha convertit en un acte d'intimitat", només a casa. "Estam segurs que, si els carrers s'omplen de llibres, inevitablement s'ompliran de lectors", apuntà.

La davallada de vendes del sector anunciada aquesta mateixa setmana pel director executiu de la Federació espanyola de gremis d'editors, a més de la proclamada crisi econòmica, ha activitat la imaginació del gremi per engegar aquesta promoció lectora, que també inclou tot una campanya de marxandatge i que ha costat 11.000 euros. Hi prenen part Cort, el Govern balear i l'Institut Ramon Llull.

Entre aquesta vintena d'activitats, hi destaquen les "accions de guerrilla literària", amb les quals es vol transmetre una imatge de lectura accessible. Per això, s'ha organitzat un tast de llibres en què la gent se'ls trobarà de cara a indrets com el mercat de l'Olivar i a la Ruta martiana. A més, els organitzadors han repartit més de 500 exemplars per diferents espais de Ciutat, pel campus de la UIB i el Parc Bit perquè el lector els pugui agafar sense cap cost.

Les presentacions de novetats literàries tampoc no faltaran a la cita, encara que es duran a terme a espais menys habituals, com al teatre Mar i Terra amb Tèntol. Una pausa per jugar (9 d'abril a les 12 h), a Can Joan de s'aigo amb una xerrada sobre Protocol amb ensaïmades (dia 15 a les 18 h) i al Mercat ecològic de la plaça dels Patins amb la presentació de Cuina vegetariana Mallorquina amb les autores, que hi cuinaran en directe (16 d'abril a les 12 h). El Ramon Llull també col·labora en la iniciativa i coverteix la seva seu en un espai de presentacions gairebé diàries.

D'altra banda, els més agosarats podran fer una bona lectura a espais pocs habituals, com a la plaça d'Espanya i Cort, on es trobaran uns "punts de lectura" amb butaca inclosa, mentre que els inquiets podran concursar al relat brevíssim per SMS i al concurs fotogràfic de prestatgeries. Tot s'hi val per acostar la literatura als ciutadans, sense necessitat de grans campanyes promocionals, sinó simplement traient-ho al carrer i a través de la web llibresfora.com.

Anar a notícia

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)