Cercador de Notícies
Calendari de notícies
07/03/2011 Diari de Balears Francesca Marí

Un 3 % més de lectures

La Setmana del Llibre en Català tancà ahir l'envelat de la Misericòrdia amb la sensació d'haver fet els deures. Tot i els auguris de crisi i de retallades culturals, l'organització assegura que s'hi han incrementat les visites un 3%, fet que suposa que durant els deu dies prop de 15.400 persones han passejat pel major expositor de literatura en la nostra llengua de Mallorca. "La nostra finalitat principal és mostrar la literatura en català en tota la seva extensió, que vinguin i passegin per la Setmana encara que no comprin", apuntava el president del Gremi de Llibreters, Francesc Moll, qui també confirmà que, a falta d'un recompte exhaustiu que es farà en els propers dies, confien que les dades de vendes siguin similars a les de l'any passat. L'organització apuntà que s'han venut més de 6.000 llibres.

Pel que fa als gèneres, un any més destaca la bona resposta del públic cap a la literatura infantil i juvenil que, sense comptar les xifres recollides ahir capvespre, representa el 24,5% del total de les vendes de la Setmana. "Aquí ve un públic familiar i les seccions d'infantil i juvenil tenen molt bona resposta, són els lectors del futur", afegí Moll. Tot i els resultats de les vendes, cal destacar que enguany la Setmana no ha rebut tantes visites escolars com les edicions passades, perquè ha coincidit amb el pont del Dia de les Balears. Així i tot, durant aquests dies concrets hi hagué una gran participació de famílies senceres, sobretot en les activitats dels contacontes dels caps de setmana.

I rere la predilecció de la literatura infantil i juvenil, se situen les novel·les de ficció i els llibres que centren les presentacions de les activitats de la Setmana. Així, la Cuina mallorquina vegetariana (Documenta Balear) d'Estrella Alba Troya, Catalina Piris i Maria Antònia Santandreu fou número 1 de vendes tota la setmana, fins que la nova novel·la de Carme Riera, Natura quasi morta, li manllevà la posició divendres, dia de la presentació oficial del llibre. A les nou del vespre, la Setmana del Llibre tancà ahir l'envelat fins l'any que ve. Però les llibreries hi són cada dia.

Anar a notícia

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)