Cercador de Notícies
Calendari de notícies
28/02/2011 Diari de Balears Maria Llull

El llibre «Cuina mallorquina vegetariana» es presenta en la Setmana del Llibre en Català

Estrella Alba, Catalina Piris i Maria Antònia Santandreu són tres amigues vegetarianes que un dia varen tenir la idea de recollir sistemàticament un munt de receptes vegetarianes i adaptacions de plats que originàriament portaven carn de cuina mallorquina. D'aquesta idea nasqué Cuina mallorquina vegetariana, obra que fou presentada ahir en la Setmana del Llibre en Català. "Durant tres anys ens hem reunit cada mes que podíem per tal de cuinar i fotografiar els plats que formen aquest llibre", explicà Estrella Alba. "Tot ha estat molt treballat, des de la part de recollir receptes i cuinar-les fins a la de fotografies, redacció i revisió dels textos", afegí la seva companya en aquesta aventura, Maria Antònia Santandreu.

Cuina mallorquina vegetariana és a les llibreries des del desembre passat i el seu èxit ha sorprès les autores. "Funciona molt bé sense que ho esperàssim", digué Estrella Alba. "Només amb el fet d'editar-lo ja estàvem molt contentes, així que aquesta resposta ens ha donat molta alegria", afegí. Cap de les tres autores no és cuinera. Els fogons són només una afició. Estrella Alba és naturòpata i també es dedica a la medicina xinesa, Catalina Piris és educadora social a Son Servera i Maria Antònia Santandreu és logopeda. Totes tres entenen el vegetarianisme com una opció de vida que va més enllà del menjar.

Aquest llibre no es limita sols a donar receptes, sinó que també hi ha en les seves pàgines un bon recull de consells nutricionals. Aquells que siguin vegetarians, o els que es plantegin ser-ho, hi trobaran indicacions sobre el que s'ha de fer per estar ben nodrit. A més, una altra part està dedicada als aliments de temporada, ja que les autores aposten per una agricultura sostenible i ecològica. "La nostra és una opció filosòfica. Cercam l'equilibri entre la natura i la persona", afirma Estrella Alba. Hi haurà un nou volum de Cuina mallorquina vegetariana? En el calaix d'aquestes tres cuineres encara queden moltes receptes i adaptacions. "No sabem si continuarem", assenyalen, i això malgrat que, des de desembre, ja han venut més de 500 exemplars del seu llibre.

-Anar a notícia
-Més imatges

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)