Cercador de Notícies
Calendari de notícies
22/02/2011 Diari de Balears EFE

Mor Miquel Font, fundador de l'editorial que du el seu nom

L'impressor, editor i bibliòfil Miquel Font Cirer (Palma, 1941-2011), fundador de l'editorial que du el seu mateix nom i gran promotor d'obres relacionades amb la història, la sociologia i l'etnologia de les Balears, ha mort avui a la seva ciutat natal als 70 anys d'edat, segons confirma un comunicat de l'editorial. Font ha estat al llarg de la seva vida motor fonamental a les illes de grans projectes editorials com Imatge/70 (1970), de la que va ser propietària fins a la seva desaparició, en 1999 o la seva editorial Miquel Font, Editor fundada el 1984 i de la que va ser propietària i director fins a 1999. Fins llavors, havia editat més de 150 títols, distribuïts a 14 col·leccions, entre les quals destaquen "Miramar" (dedicada a l'Arxiduc Luis Salvador), "Obres de Ramon Llull" (en edició facsímil) o "La Rodella" (única col·lecció de temàtica judaica en l'estat espanyol),
Així mateix, una altra de les seves coleccions més significatives van ser "Imatges d'ahir", dedicada a l'edició d'àlbums fotogràfics dels diversos pobles de Mallorca, amb més de 12 volums editats. Amant dels llibres, va ser present a la Fira del Llibre de Frankfurt des de la creació del segell, va editar principalment obres referides a la història, sociologia i etnologia de les Illes Balears, especialment de Mallorca. Com bibliòfil, ha reunit una important biblioteca privada de temàtica balear, amb prop de 15.000 títols, i més de trenta films relatius a les Balears anteriors a la Guerra Civil, explica l'editorial.
Els seus fons, afegeix la nota, compten amb nombrosos arxius i col·leccions de fotografia antiga i moderna de les Balears, especialment referides a la Guerra Civil a Mallorca, a l'Arxiduc Lluís Salvador, documents gràfics referits a l'etnologia i costums de les viles de Mallorca i el patrimoni artístic i antropològic de les Balears.


Veure notícia

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)