Cercador de Notícies
Calendari de notícies
24/09/2010 Diari de Balears Francesca Marí

L'Espai Mallorca, en crisi

El retard dels pagaments del Consell fa que per sisè pic els treballadors del centre de Barcelona no cobrin les nòmines. A més, els proveïdors han deixat de repartir material i es deuen dos mesos de lloguer. El retard dels pagaments del Consell fa per sisè pic els treballadors del centre de Barcelona no cobrin les nòmines. Foto: Arxiu La crisi torna a planar sobre l'Espai Mallorca. Els treballadors del centre de Barcelona no cobren les nòmines d'ençà del mes de juliol, una situació que també s'ha traslladat als proveïdors, que en determinats casos han deixat de servir material, i la qual, a més, s'ha agreujat perquè fa dos mesos que no es paga el lloguer del local.
El motiu de l'impagament és que el Consell de Mallorca no ha ingressat els doblers al Gremi d'Editors, vertaders gestors del centre. "Aquest mes ja s'han passat els tràmits d'Intervenció i ara estam pendents de Tresoreria", reconeixia ahir el conseller insular de Cultura, Joan Font, en referir-se als retards, que lamentà. Però la situació dels quatre treballadors de l'Espai Mallorca no és nova. Aquest és el sisè cop que no els ingressen les nòmines, com succeeix als dos treballadors de la llibreria Illa de Llibres de la Misericòrdia, explicà el president del Gremi d'Editors, Miquel Ferrer.

El finançament d'aquests dos locals depèn directament del departament insular de Cultura que, a través d'un conveni anual amb el Gremi d'Editors, atorga 250.000 euros per al manteniment. El problema arriba cada final de mes, quan els editors presenten les factures però l'Administració es torba mesos a fer-ne efectius els pagaments. El tresorer del Gremi, Francesc Moll, confirmà a aquest diari que la situació és delicada, mentre que Miquel Ferrer assegurà que estan "al límit". "No ens donen una solució clara. Hem enviat una carta directament a la presidenta del Consell, Francina Armengol, perquè ho prengui en consideració", explicà Ferrer, qui no renuncia a la gestió dels dos espais, però "amb condicions". "Volem convocar una reunió a tres bandes -editors, Consell i Govern- perquè ens han de dir si realment l'Administració està interessada en l'Espai Mallorca. Si no volen que es tanqui, hauran de reformular-ho", afegí contundent el president del Gremi.

Tot això no és res nou, perquè els impagaments són una constant d'ençà de l'any passat. "Ja hem hagut de fer una pòlissa de crèdit i hem retingut doblers als agremiats per tal de poder pagar. Els sous, la Seguretat Social i el lloguer són les nostres prioritats, però entre que presentam les factures, les revisen i ens les abonen passen mesos", reconeixia també ahir el vocal dels editors, Gracià Sánchez, qui destacà que aquest no és un problema polític, sinó administratiu. Per la seva banda, el conseller Joan Font manté que una possible ‘solució' seria "pensar seriosament una nou sistema de gestió de l'Espai Mallorca". Això, de moment, no s'ha tractat amb els editors.


Anar a noticia

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)