Alguns serveis

Segueix-nos

                                 &n ...

Comparteix

                                 &n ...

Necessitau algun fragment de les nostres obres?

                                              ...

TÍTOLS EN PREPARACIÓ

                                          &nb ...

Tota l'actualitat

Els mites grecs a les rondalles mallorquines

Soler i Nicolau, Antònia

Ecos del món clàssic, llegendes i històries mitològiques que perviuen a les rondalles.

Aquest assaig pretén acarar les nostres rondalles amb els mites grecs a través d’un inventari en comú que aplega prop d’una trentena d’històries mitològiques. A mesura que es van exposant, els mites es relacionen amb aspectes, situacions i personatges de les rondalles: en aquest desglossament dels diversos temes comuns, la comparació pot venir clarament expressada, o bé estar-hi més aviat implícita i en altres ocasions, més que una comparança, és com si es volgués resseguir un eco del món clàssic que s’ha escampat fins a anar a parar a les rondalles.
Encara que les rondalles mallorquines no siguin hereves dels mites grecs, això no vol dir que no es pugui trobar en aquests textos tot un conjunt de tòpics literaris que ja eren palesos en els mites. Aquesta presència és un producte d’oralitat que, exportat des de Grècia o fins i tot de les seves arrels més fondes, ha viatjat per molts ports i camins fins a arribar a les nostres contarelles.
Els amants de les historietes de mites, llegendes i altres ficcions hi trobaran molts relats; però també els estudiosos que vulguin consultar la pervivència d’un determinat motiu mitològic disposaran d’índexs i altres eines que els facilitaran la tasca.


Llegiu el Sumari i un fragment de la Presentació en PDF.



La cocina de Jacinto del Valle

del Valle Pérez, Jacinto

La evolución y la experiencia de un cocinero único y excepcional.


La cocina de Jacinto del Valle es una obra fundamental y muy visual de su cocina, porque quizá nadie se ha atrevido aún a hacer composiciones de gastronomía y fotografía tan atrevidas como en la mayoría de recetas que aquí se presentan.
Jacinto del Valle ha encendido fogones en Mallorca, Francia, San Sebastián, Madrid, Berlín, Yakarta, Formentera%u2026 En 2004 su restaurante fue considerado el mejor de las Baleares y uno de los veinticuatro destacados de España. Ha colaborado en programas de radio y se han publicado innumerables artículos acerca de su arte culinario, que le ha hecho merecedor de premios y reconocimientos.
Este libro se ha ido cocinando a fuego muy lento, porque son diecinueve años los que han transcurrido desde que se realizó la primera fotografía de esta obra. Sin lugar a dudas, es la evolución profesional y la experiencia acumulada durante años de duro trabajo la que está reflejada aquí.


Leer el Sumario en PDF
Leer parte de la Presentación en PDF
Muestra de contenido en PDF




El socialisme a les Balears (1848-1977)

Nadal i Soler, Antoni; Ginard Féron, David

Els inicis, el marxisme, l’espai sindical, la cultura socialista, l’exili, la clandestinitat.

El meló

Munar i Munar, Felip; Barceló Morey, Maria; Jaume Soler, Francesca; Ribas i Lavado, Catalina; Alburquerque García, Paco

Els orígens, l’expansió, la presència en la cultura popular i unes receptes úniques i extraordinàries.


Diguem visca Sant Antoni!

Vicens Vidal, Francesc

Tradició, cultura, sentiment: la música com a valor privilegiat de la festa de Sant Antoni.