Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Rutes de la Guerra Civil i la repressió a Mallorca

Un passeig per la Memòria Democràtica de la Part Forana

Ferragut Muñoz, Maria Àngels

Prologuista:
David Ginard
Col·lecció:
Menjavents
Tema:
Viatges
Pàgines:
276
PVP:
27.00
ISBN:
978-84-18441-69-1
Data d'Edició:
30/09/2022
Una invitació a conèixer i descobrir els fets, llocs i els seus protagonistes.
Sinopsi
Aquesta guia és una invitació a conèixer la nostra història més recent: la Guerra Civil i la repressió a Mallorca. Una història silenciada durant dècades.
Mitjançant una sèrie de rutes per la Memòria Democràtica de la Part Forana, descobrirem fets, llocs i persones que foren prota­gonistes dels esdeveniments.
Camps de concentració, emplaçaments de bateries antiaèries, nius de metralladora, camins de presos, pedres de memòria, fosses comunes..., són alguns dels punts d’interès d’aquests recorreguts. Conèixer els esdeveniments en el mateix espai on es produïren no ens deixarà indiferents, dona visibilitat a les víctimes i ens convida a reflexionar sobre l’abast i les conseqüències de la Guerra Civil.


Llegir el Sumari en PDF
Llegir el Pròleg en PDF
Maria Àngels Ferragut Muñoz
(Palma, 1967)
És llicenciada en Filosofia i Lletres en les seccions d’Història (1990) i Geografia (1992) per la Universitat de les Illes Balears i postgrau d’Especialista Universitari en Polítiques de Recerca en Justícia de Tran­sició i Memòria Democràtica per la UIB (2021). 
Té una gran experiència dins el camp de l’educació i interpretació ambiental i ha par­ticipat en l’elaboració de guies i material didàctic dins l’àmbit del medi ambient.
Aquesta guia és fruit de l’ampliació del treball del postgrau en Justícia Transicional i Memòria Democràtica.Recomanar
Comentar
Comentaris (0)