Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Història de la vida a Mallorca

Apunts de geologia i paleontologia

Morey Colomar, Bernat

Col·lecció:
Arbre de Mar
Tema:
Natura
Pàgines:
240
PVP:
24.00
ISBN:
978-84-18441-58-5
Data d'Edició:
21/02/2022
Els inicis de la vida a Mallorca, un gran patrimoni de la Mediterrània. Divulgatiu, amè i il·lustrat.
Sinopsi
La historia geològica de Mallorca ha estat poc divulgada i resulta clau per a entendre la Mediterrània. Qui obriren les portes de la ciència a Mallorca foren els geòlegs i paleontòlegs del segle xix, que ens situaren dins Europa. Des dels primers estudiosos de fa dos-cents anys fins avui, són més de mil cinc-cents estudis ja, molts de rellevància internacional, als quals Bernat Morey suma l’experiència d’observar Mallorca amb ulls geològics i la reflexió d’haver recorregut l’illa de manera sistemàtica catalogant un dels patrimonis més importants de la Mediterrània. Tota una experiència per als sentits. És en honor en aquests pioners, però també pensant en les generacions d’investigadors presents i futurs i en els lectors curiosos de saber, que l’autor s’atreveix a divulgar els principals esdeveniments que han construït Mallorca així com la veiem avui. Amb humilitat rere els grans, però també amb il·lusió i atreviment, dedica aquest llibre a tots els mallorquins, perquè entre tots cuidem millor on vivim i facem una societat millor.


Llegir el Sumari i la Presentació en PDF
Bernat Morey Colomar
(Santa Eugènia, 1967), casat i pare de dos fills, és mestre del col·legi Pare Bartomeu Pou d’Algaida (1995). Diplomat en Magisteri (UIB, 1988), també és llicenciat en Ciències Biològiques (1993), diplomat en Geologia (2007) i investigador (2008), i aspirant a doctor en Geografia i Història (2020, en defensa), tot per la UIB. La seva tesi i principal línia d’investigació tracta sobre la valoració i la gestió del patrimoni paleontològic de Mallorca. 
Com a investigador és autor de més de setanta articles i comunicacions en congressos i revistes científiques, alguns d’indexació internacional. 
Com a naturalista, és membre de la Societat d’Història Natural, del Museu de Ciències Naturals, de l’Associació de Geòlegs AGEIB i autor de diversos llibres. 
Ha estat guardonat amb els premis Ciutat de Palma (2009), Sant Jaume (Calvià, 2009), Jaume Ferrer (Andratx, 2018) i Rosa d’Or de Castellitx (Algaida 2018), i ha estat finalista del premi Fontirroig (2018). 
Lector sempre curiós, en Bernat s’observa enamorat, vital, actiu, esportista, lluitador, apassionat, creatiu i somia­dor. Escriu per plaer i festeja igualment la poesia, el teatre, la narrativa o la història, una altra de les seves grans passions. Com a mestre, sap que la lletra és bona si es viu amb amor, passió i optimisme.
Recomanar
Comentar
Comentaris (0)