Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Ding Dang

La cançó popular de les Illes Balears. Una eina de treball . Primer nivell

Liesegang Moll, Berta; Ribot i Mayol, Catalina

Col·lecció:
Didàctica
Tema:
Música
Pàgines:
130
PVP:
15.00
ISBN:
978-84-18441-44-8
Data d'Edició:
26/10/2021
El mètode de llenguatge musical amb les cançons tradicionals de les illes Balears.
Sinopsi
Aquest llibre pretén ser una eina pràctica de suport, un recurs pedagògic con- textualitzat per a l’ensenyament/aprenentatge del llenguatge musical. Val a dir, també, que moltes cançons, tretes de cançoners publicats i/o directament del poble, de vegades les hem escrit en diferents valors, compassos, tonalitats i/o tessitures per tal de poder-ne fer un ús més profitós.


Les autores de la col·lecció Ding Dang. La cançó popular de les Illes Balears: una eina de treball, de cinc volums, tenen una sòlida i dilatada formació musical i pedagògica, a més d’una llarga experiència docent en escoles de música i centres de primària i de secundària. Al seu moment enllestiren aquest projecte pioner davant la manca de material didàctic vehiculat amb cançons i tonades pròpies de les Illes Balears que permetés al mateix temps preservar el nostre patrimoni cultural musical i lingüístic.
Aquesta col·lecció és avui un referent a les Illes Balears en els mètodes d’ensenyament musical a les escoles de primària, escoles de música i conservatoris, perquè té un valor afegit:  tots els continguts a treballar parteixen de la selecció i l’adaptació seqüenciada de les nostres cançons i tonades tradicionals.
Ara més que mai, davant la globalització, cal actuar per no deixar perdre el patrimoni musical illenc, un ric i valuós tresor transmès oralment de generació en generació.


Llegir la Introducció i Orientacions didàctiques en PDF
Llegir els Índex en PDF
Veure una mostra en PDFBerta Liesegang Moll
(Capdepera, 1957), té una dilatada experiència en docència musical. Compta amb les titulacions de Professional de Piano, Diplomada en Magisteri d’Educació Musical i Llicenciada en Psicopedagogia. A més, ha realitzat i impartit diversos cursos de formació: didàctica musical, musicoteràpia, direcció coral...
Ha estat cofundadora i professora de l’Escola Municipal de Música de Capdepera, coordinadora de professorat del Centre Cultural Banda de Música de Capdepera, i directora d’agrupacions corals locals.
És coautora de les publicacions La cançó tradicional a Capdepera (2003) i dels cinc volums Ding Dang. La cançó popular de les Illes Balears. Una eina de Treball (1997-2007). És autora de la música de les rondalles mallorquines multimèdia  L’amor de les tres taronges, El gorrionet i Un pastor i un misser (1999-2004), respectivament, així com de cançons i adaptacions per a cor.
Actualment és titular de la plaça d’Educació Musical del CEIP S’Auba, de Cala Rajada.


Catalina Ribot i Mayol
Palma (1971). D’ascendència gabellina. Diplomada en l’especialitat d’Educació Musical (UIB, 1995) i llicenciada amb el Títol Superior de Saxofon (Conservatori Superior de Música del Liceu, on obté el Premi Extraordinari Final de Carrera, 1996). Ha assistit a cursos de formació permanent a l’Escola de Pedagogia Musical (1994, 1995 i 1996). Ha estat professora a les Escoles Municipals de Música de Son Servera, Antoni Torrandell, d’Inca i Nostra Terra de Son Ferriol. Actualment és assessora docent de formació al Centre de Professorat de Palma (CEP).
És coautora de les publicacions musicals Pic-Pallaric. El joc a l’àrea de Música (1998) i La cançó tradicional a Capdepera (2003), i de la col·lecció en cinc volums Ding Dang. La cançó popular de les Illes Balears. Una eina de treball (1997-2007).


Recomanar
Comentar
Comentaris (0)