Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Covid-19

Dietari d’un confinament

Joan i Marí, Bernat

Col·lecció:
Papers
Tema:
Narració breu
Pàgines:
156
PVP:
14.00
ISBN:
978-84-18441-23-3
Data d'Edició:
29/03/2021
Neguits, curiositats i reflexions en temps de pandèmia.
Sinopsi
L'any 2020 estarà marcat per la pandèmia provocada per la covid-19, un virus que ha afectat tot el planeta i ha ocasionat una sotragada extraordinària a tot el nostre món globalitzat. A Covid-19. Dietari d’un confinament, Bernat Joan ens hi explica la seua experiència, a partir de l’observació del que succeeix al seu voltant, del que transmeten els mitjans de comunicació, del que comenta amb altres persones, de sensacions i d’informacions que el sobten o el porten a interrogar-se sobre qüestions diverses. En aquestes pàgines, s’hi reflexiona sobre l’equilibri sempre complicat entre llibertat i seguretat, entre drets individuals i drets col·lectius, entre allò que ens afecta a cadascú de nosaltres i allò que té un impacte en la societat en el seu conjunt. La convulsió i la crisi desperten curiositats i neguits, que malden per trobar el seu lloc a les pàgines del llibre que teniu a les mans.
Sense sortir de casa, sense haver de tornar al born, l’autor roda el món a través dels mitjans que la tecnologia actual li posa a les mans, i fa esforços per reflexionar sobre el fet que, en el que portam de segle xxi, ha tengut més impacte mundial.

Llegir la Introducció en PDF
Bernat Joan i Marí
(Eivissa, 1960). Doctor en Filologia Catalana, sociolingüista. Ha exercit com a catedràtic de Llengua i Literatura Catalanes a l’ensenyament mitjà i com a professor associat de la Universitat de les Illes Balears. És professor de la Universitat Catalana d’Estiu. Ha participat en diversos equips d’investigació tant a l’ICE de la Universitat de Barcelona com a l’IRIE de la Universitat de les Illes Balears.


Ha publicat nombrosos treballs d’investigació en sociolingüística (Les normalitzacions reeixides, Normalitat Lingüística i Llibertat nacional, Sociolingüística a l’abast...), en psicologia social (Arrelament socionacional i progrés acadèmic) o en anàlisi de la situació política (Balears passa pàgina, Un projecte per a Europa, Una altra Europa és possible...). És també autor de novel·les (Ball de voltors, Sota la màrfega, Assassinat a l’institut...), llibres de viatges (Viure i veure. Notes d’aeroport i de carretera, Cala Llentrisca), narracions (Sirventesos) i peces de teatre (Carn de psiquiàtric crua, La Barbie fantasma, Fàtima a Teheran, Les tribus de la tribu...).Ha estat membre del Parlament Europeu i secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)