Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Jaume Bover Pujol

Bibliògraf, bibliotecari i erudit –Liber amicorum–

Agustí Ruiz, Lluís; Codina Vila, Miquel; Autors diversos

Prologuista:
Edició a cura de Lluís Agustí i Miquel Codina
Col·lecció:
Menjavents
Tema:
Biografia
Pàgines:
376
PVP:
19.00
ISBN:
978-84-18441-11-0
Data d'Edició:
01/12/2020
36 aportacions d’arreu del món que retraten la figura de Jaume Bover.


Sinopsi
El present liber amicorum, és la publicació que honora la trajectòria vital, intel·lectual i professional de Jaume Bover. És un retrat calidoscòpic dibuixat per les 36 aportacions que recoll aquest volum. En consonància amb el tarannà polifacètic de Jaume Bover, la tipologia de textos que hi trobareu és molt variada: articles professionals, articles erudits, evocacions personals, apunts biogràfics, estudis bibliogràfics, contes, dibuixos o expressions simples, però ben sinceres, d’afecte i amistat. També d’acord amb el que l’homenatjat ha significat i significa, les llengües que s’hi recullen són moltes: català, castellà, francès, gallec, anglès%u2026

Jaume Bover
Va néixer a Alsàcia (França), el 10 de setembre de 1945, fill de Josep Bover i Ensenyat, «Garriga», de sa Coma d’Andratx, i de Francisca Pujol i Rojas, de Can Joan Gran, de s’Arracó; emigrants a França.
Estudià a l’Escola de Magisteri de Palma, es llicencià en Filosofia i Lletres, secció Pedagogia i, posteriorment, es diplomà en Biblioteconomia i Documentació, a la Universitat de Barcelona.
Treballà a la Biblioteca de la Fundació Bartomeu March, de Palma, i a l’Institut Català de Bibliografia de la Generalitat de Catalunya, a Barcelona. Ingressà per oposició al Cos Facultatiu d’Arxivers i Bibliotecaris de l’Estat, el 1986, i va ser nomenat director de l’antiga Biblioteca Espanyola de Tànger (1941), després adscrita a l’Instituto Cervantes (1992), càrrec que ocupà amb gran relleu fins a la seva jubilació.
Jaume Bover participà en les Conferències Internacionals de l’IFLA-Unesco, de 1982 a 2000. La seva producció intel·lectual consta de centenars de textos relacionats amb la bibliografia i les biblioteques, així com d’estudis històrics sobre el municipi d’Andratx, s’Arracó, es Port, Sant Elm, la Dragonera, la Trapa i d’escrits sobre música, goigs, toponímia, malnoms, etnologia, sexe, flora i fauna, etc.
Des de 2009 està jubilat dels serveis bibliotecaris, però la seva bibliografia no ha deixat de créixer.


Llegir l'Ídenxa i la Presentació en PDF


Lluís Agustí Ruiz
Barcelona, 1965) és professor de la Facultat d’Infor­mació i Mitjans Audiovisuals de la Universitat de Barcelona, on imparteix matèries relacionades amb les fonts d’informació i les col·leccions bibliotecàries, és també coordinador del postgrau de Prescripció Lectora i director de l’Escola de Llibreria de la Universitat de Barcelona. Ha estat director de biblio­teques de l’Instituto Cervantes a Lisboa, París, Brus­sel·les i Nova York.
Entre les seves darreres publicacions destaquen: L’edició espanyola a l’exili de Mèxic: 1936-1956. Inventari i propostes de significat; La obra editorial de Bartomeu Costa-Amic: posibles estrategias comerciales (2018); ¿Beneïts siguin els censors?; La bibliothèque de la Citadelle de l’Université Pompeu Fabra de Barcelone (2019), Aventures i desventures del patrimoni edi­torial; Bartomeu Costa-Amic: entre el compromiso, la aventura y la edición ; La Colección Aquelarre: editar en México después del naufragio (2020).Miquel Codina Vila
(Badalona, 1961) és cap de la Biblioteca Rector Gabriel Ferraté de la Universitat Politècnica de Catalunya, on lidera i gestiona serveis bibliotecaris orientats a l’aprenentatge, la recerca i la formació integral dels usuaris. És autor de publicacions dedi­cades a l’àmbit de les biblioteques universitàries: organització i gestió, serveis basats en la tecnologia, serveis per a la recerca i altres aspectes propis d’aquest camp.
Entre les seves publicacions destaquen: The Tempus Tacis Tramal Project: Ulaanbaatar %u2013Barcelona%u2013 Dublin (2005); The Handheld Library: Developments at the Rector Gabriel Ferraté Library, UPC (2011), article guardonat amb el LIBER Award for Library Innovation; De la inves­tigación al investigador. Adaptando Servicios en la Biblioteca Rector Gabriel Ferraté (2015), o Libraries research support services. The Universitat Politècnica de Catalunya - Barce­lonaTech case (2020).Autors diversos
Ramón Abad Hiraldo
Lluís Agustí
Juan Miguel Álvarez Martínez
Daniel Buján
Javier Campillo Galmés
David Carrión
Miquel Codina
Ángel Díaz Arenas
Mohammed Chukri
Nicolau Dols
Assumpció Estivill Rius
Mariona Fernández
Cecilia Fernández Suzor
Margalida Ferrà Ensenyat
Miquel Ferragut Pujol
Jerònia Gelabert
Joan Gómez Escofet
Omar Hamdoune
Carlos Hernández Gelabert
Yolanda de la Iglesia Sánchez
Régine Kempf
Dionís Orrit
Manuel Jesús Pérez Rodríguez
Sión Puigserver
Pep Ramírez
Mateu Ramon i Lidón
Ramon Rosselló
Francisca Segura
Tresa Serrahima
Nuria Torres Santo Domingo
Montse Vallory
Nora Vela
Núria Ventura
Susanna Vintró
Mateu Ramon i Lidón

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)