
El receptari de Cas Bombu
Cèlebres receptes de cuiners i afamats pastissers per a ús de Cas Bombu des de 1909
Fuster Alzina, Jaume; Terrassa Flaquer, Josep; Cabalgante Guasp, Joan; Genestra, Andreu
- Col·lecció:
- Arbre de Mar
- Tema:
- Cuina
- Pàgines:
- 116
- PVP:
- 18.00
- ISBN:
- 978-84-17113-68-1
- Data d'Edició:
- 29/08/2019
La proposta de la gran cuinera i pionera de l’hoteleria de Capdepera que va ser Margalida Tous requereix una certa preparació prèvia, però per als qui cuinen amb regularitat serà un repte molt gratificant.
Els ingredients, transcrits acuradament del receptari original, es posen al servei dels lectors amb la possibilitat d’alternar-los amb altres de moderns i accessibles per a l’elaboració de les receptes.
És un treball d’equip que comença amb una introducció històrica del lloc i de la gent, continua amb el receptari original de Margalida Tous de Cas Bombu, la interpretació d’Andreu Genestra i el seu equip del Predi de Son Jaumell, i clou amb una entrevista a Antoni Garau, Bombu, cappare de la quarta generació d’aquest hostal familiar.
Assaboriu-lo amb delit i us en llepareu els dits!
Llegiu el Sumari en PDF
Llegiu la Presentació i algunes mostres en PDF



És llicenciat en Filologia Hispànica per la UIB (2000), on va ser membre cofundador de la revista literària El Arte de Marear i fundador de la revista de cultura Collage. Com a narrador li han atorgat el 3r Premi de narrativa breu “Ploma de Ferro”, amb l’obra Tumbet Oriental (2002) i el 3r Premi de Conte “Antoni Gomila”, amb l’obra París Cinema (2006). També ha realitzat diferents incursions en el camp teatral, en què ha publicat l’obra de teatre juvenil Escorballs a Constantinoble (2003). En el gènere poètic ha obtingut els reconeixements d'un 1r Premi exaequo de poesia en català “Art Jove”, amb l’obra Camí Fondo, (2005), el "xx premi de poesia Guillem Colom i Ferrà" (2007), el 1r premi de l certamen de poesia de la Mediterrània, "Pare Colom" (2009) i Lírica de contraban (2012) a Edicions Documenta Balear. També ha participat en l'antologia poètica Enganxa't a la poesia (2008), a més de publicar ressenyes poètiques a les revistes literàries Lluc i S'Esclop, i diferents articles a la revista digital Cap Vermell. En l'actualitat treballa a l'ensenyament.


Memòria de la cuina mallorquina (3a edició)
Tugores Manresa, Antoni
Centenars de receptes del patrimoni cultural preservades de l’oblit.

L’Hostal Can Marió
Mercant i Ramírez, Jaume
Els orígens i la singularitat del turisme a Valldemossa.

Cuina encara més econòmica
Tugores Manresa, Antoni
El receptari complet i pràctic que convé tenir prop dels fogons.

Mossèn Alcover, els metodistes i els socialistes de Capdepera
Flaquer Servera, Miquel
Una polèmica sobre déu i la ciència, entre Mn Alcover, Ll. Bisbal, Amadeu Alou, Antoni M. Alsina i Amparo Martí.

L’erotisme a la cuina
Aguiló Senent, Catalina
Cinquanta-cinc receptes afrodisíaques que beneficiaran la teva salut i la teva sensualitat.

Panadería y pastelería sin gluten
Suñer Mesquida, Antònia
Anima a los lectores a hacer pan y pasteles sin gluten de una manera fácil i divertida.

Forn i pastisseria sense gluten
Suñer Mesquida, Antònia
Amb aquestes receptes, descobrireu que el món sense gluten s’ha aliat per fer-vos la vida més divertida.

Mes receptes de na Tonina. (3a edició)
Serrano Darder, Antònia
Completa Les receptes de na Tonina amb els mateixos criteris de claredat i precisió.

Les receptes de na Tonina. (3a edició)
Serrano Darder, Antònia
Les receptes imprescindibles de la bona cuina mallorquina.

Capítols dolços de cuina mallorquina
Contreras Mas, Antoni
Els dolços típics de la cuina mallorquina, la seva evolució i la seva cultura.

La cuina mallorquina d’en Biel Felip
Roca Juan, Gabriel
La vertadera cuina mallorquina, tradicional i casolana.

Cuina mallorquina vegetariana
Alba Troya, Estrella; Piris Obrador, Catalina; Santandreu Massanet, Maria Antònia
Un llibre de cuina diferent amb les receptes de la cuina mallorquina de sempre

Capítols de cuina mallorquina
Contreras Mas, Antoni
Els plats típics de la cuina de Mallorca, la seva evolució i la seva cultura

De la figuera a la taula
Munar i Munar, Felip
La cultura tradicional de la figa combinada amb la modernitat

Les cuineres de Binissalem
Barrios Palmer, Miquel Àngel
La tradició popular d’aquest poble de Mallorca ha donat, a cop de fogó, aquest exquisit llibre de receptes.

Cuina per a celíacs
Suñer Mesquida, Antònia
És un llibre de gran ajuda, tant per als celíacs com per als restauradors i dietistes.

De figues i de figueres
Munar i Munar, Felip
Índex: La figuera: una mica d’història/Els dotze llibres de l’agricultura/Indicacions medicinals i valor nutritiu/La poda/Figueres autòctones/Figueres d’altres procedències/Nomenclatura popular/Figues ...

De la fonda a l’hotel
Cirer Costa, Joan Carles
Alguns escriptors romàntics varen estendre l'opinió que el turisme sorgí a les illes Balears per generació espontània dins una societat agrícola, endarrerida i aïllada dins la mar Mediterrània. En De ...

La cuina de la Revolució Francesa i les illes Balears
Ferrà i Martorell, Miquel
Durant la Revolució, París va descobrir la meravellosa cuina de les regions de França; també va ser llavors quan aparegueren a París els primers grans restaurants establerts pels caps de cuina de les ...