Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

El receptari de Cas Bombu

Cèlebres receptes de cuiners i afamats pastissers per a ús de Cas Bombu des de 1909

Fuster Alzina, Jaume; Terrassa Flaquer, Josep; Cabalgante Guasp, Joan; Genestra, Andreu

Col·lecció:
Arbre de Mar
Tema:
Cuina
Pàgines:
116
PVP:
18.00
ISBN:
978-84-17113-68-1
Data d'Edició:
29/08/2019
Les receptes de la Mallorca preturística
Sinopsi
El receptari de Cas Bombu és el resultat de la combinació de l’alta cuina amb els plats tradicionals del començament del segle XX. Hi trobareu des d’arrossos fins a dolços exquisits, plats francesos o italians, en un viatge culinari que ens farà venir salivera.
La proposta de la gran cuinera i pionera de l’hoteleria de Capdepera que va ser Margalida Tous requereix una certa preparació prèvia, però per als qui cuinen amb regularitat serà un repte molt gratificant. 
Els ingredients, transcrits acuradament del receptari original, es posen al servei dels lectors amb la possibilitat d’alternar-los amb altres de moderns i accessibles per a l’elaboració de les receptes.
És un treball d’equip que comença amb una introducció històrica del lloc i de la gent, continua amb el receptari original de Margalida Tous de Cas Bombu, la interpretació d’Andreu Genestra i el seu equip del Predi de Son Jaumell, i clou amb una entrevista a Antoni Garau, Bombu, cappare de la quarta generació d’aquest hostal familiar.
Assaboriu-lo amb delit i us en llepareu els dits!

Llegiu el Sumari en PDF
Llegiu la Presentació i algunes mostres en PDF

Jaume Fuster Alzina
(Cala Rajada, 1946).Membre de Cap Vermell i filòleg, com a glosador és l’autor de l’Argument de Sant Antoni entre els anys 1992 i 1997, i del 2004 ençà, a banda de nombroses col·laboracions amb el pseudònim Es pastor de Son Perdiu. En aquest camp ha guanyat els premis Pau Sarol (Sóller) i Festa des Vermar (Binissalem). Ha publicat el llibre de poemes El vent de les paraules i les obres de teatre Un geni, aproximadament (2000), Capdepera, 700 anys (2000), (totes dues estrenades pel grup Es Mussol). Així mateix, ha publicat el treball Els malnoms de Capdepera (2001) i Torcebraç (2012). Com a prosista, ha guanyat el premi Ploma de Ferro i el Premi Artà de narrativa curta. Celistre. Cala Rajada en blanc i negre (2019) i Mirant el silenci (2021) són les seves darreres obres narratives.

Josep Terrassa Flaquer
(Capdepera, 1952) ha desenvolupat una llarga tasca de divulgació de la cultura local des de les pàgines mensuals de la revista de premsa forana Cap Vermell (1980-2007). Ha publicat El castell de Capdepera (1985) i Patrimoni arqueològic del municipi de Capdepera (1991),  El metodisme a Capdepera (2013),llibre col·lectiu, L’espiritisme a Capdepera (1868-1936) (2017) i Dorothea Bate i Capdepera (2019).Joan Cabalgante Guasp
(Palma, 1976).
És llicenciat en Filologia Hispànica per la UIB (2000), on va ser membre cofundador de la revista literària El Arte de Marear i fundador de la revista de cultura Collage. Com a narrador li han atorgat el 3r Premi de narrativa breu “Ploma de Ferro”, amb l’obra Tumbet Oriental (2002) i el 3r Premi de Conte “Antoni Gomila”, amb l’obra París Cinema (2006). També ha rea­litzat diferents incursions en el camp teatral, en què ha publicat l’obra de teatre juvenil Escorballs a Cons­tan­tinoble (2003). En el gènere poètic ha obtingut els reconeixements d'un 1r Premi exaequo de poesia en català “Art Jove”, amb l’obra Camí Fondo, (2005), el "xx premi de poesia Guillem Colom i Ferrà" (2007), el 1r premi de l  certamen de poesia de la Medi­te­r­rània, "Pare Colom" (2009) i Lírica de contraban (2012) a Edicions Documenta Balear. També ha partici­pat en l'antologia poètica Enganxa't a la poesia (2008), a més de publicar res­senyes poètiques a les revistes lite­ràries Lluc i S'Esclop, i diferents articles a la revista digital Cap Ver­mell. En l'actualitat treballa a l'en­senyament.

Andreu Genestra
(Inca, 1983), va estudiar a l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears. S’ha format amb els millors cuiners com Juan Mari Arzak, Jean Louis Neichel o Ferran Adrià. Ha cuinat a indrets com Londres, Estocolm, Brasil, Índia i Kuwait. Té concedida des del 2015 una estrella Michelin.

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)