Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Temps d´educar

Martí Llufriu, Joan-Manel

Col·lecció:
Papers
Tema:
Assaig
Pàgines:
116
PVP:
12.00
ISBN:
978-84-17113-60-5
Data d'Edició:
15/04/2019
De com l’educació condiciona la família, l’escola i el treball.


Sinopsi
Temps d’educar és un recull de treballs sobre el temps i l’educació. Educar requereix temps. Educar requereix una bona gestió del temps. I educar requereix una nova visió del temps.
No hi ha cap dubte que la família, l’escola i el treball han estat, durant el segle passat, els principals i gairebé únics àmbits de socialització. Cadascun era autònom, tenia el seu propi espai, les seves funcions i el seu temps. Avui no és així. A part dels nous i poderosos àmbits de socialització vinculats a les tecnologies de la informació i comunicació, la família, l’escola i el treball han sofert importants transformacions que s’analitzen en aquest llibre, i que els han convertit en àmbits que s’entremesclen i fins i tot competeixen pel temps. 
El temps, l’experiència i la dimensió vital del temps, és educable. Hi ha moltes maneres de viure el temps, i en aquest sentit necessitam reinventar una nova temporalitat humana, que no va a destemps (fora del temps), ni a contratemps (en sentit contrari del temps), ni en contra del temps, sinó que fa del temps una dimensió més estètica, de relació sensible amb el món i les persones. Un temps fet, en definitiva, a la mesura de les persones.


Llegiu el Sumari en PDF
Llegiu la Presentació en PDF


Joan-Manel Martí Llufriu
(Ciutadella, 1967).
Llicenciat en Ciències Biològiques i professor de Matemàtiques a l'IES M. Àngels Cardona de Ciutadella. Postgrau en gestió i polítiques educatives a l'Administració local.
Del 1999 al 2003 va ser regidor d'Educació a l'Ajuntament de Ciutadella (on va impulsar el Projecte Educatiu de Ciutat), i del 2003 al 2007 va exercir les responsabilitats de director insular, primer, i de conseller, després, de Cultura, Educació i Joventut del Consell Insular de Menorca. També ha estat diputat del Parlament de les Illes Balears, entre els anys 2011 i 2019. També ha estat diputat del Parlament de les Illes Balears, entre els anys 2011 i 2019.
D'ençà del 2007 és membre del Consell Social de la Universitat de les Illes Balears i membre del Consell de Direcció de l'Agència de Qualitat de la mateixa UIB.
L'any 2002 publica el llibre L'art d'educar, un recull d'articles i treballs relacionats amb l'educació i la gestió educativa comunitària.
També ha publicat altres treballs com M. Àngels Cardona i Florit: la flora i el paisatge de Menorca, 1999, Francesc Hernàndez Sanz i el Camí de Cavalls, 1999/2000, i ha estat coautor en altres publicacions com Fills Il·lustres de Ciutadella de Menorca, 2003 i Països Catalans, en plural, 2005. A Edicions Documenta Balear ha publicat Les raons del sentit no són les raons de Déu (2009), La nació dels menorquins (2010) i Temps d'educar (2019).

Blog Nel Martí
facebook Les Rraons del SentitRecomanar
Comentar
Comentaris (0)