Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Cantilenes amb gelatina

Cantilènes en gelée

Vian, Boris

Prologuista:
Traducció i introducció: Antoni Nadal
Col·lecció:
Varoic
Tema:
Poesia
Pàgines:
64
PVP:
12.00
ISBN:
978-84-17113-57-5
Data d'Edició:
19/04/2019
La dona, el sexe, l’amistat, la vida, la mort, la llibertat i la literatura, són els temes de Vian. Malgrat l’humor que acaba inundant-ho tot.
Sinopsi
Cantilenes amb gelatina és un recull de vint poemes de Boris Vian, escrits entre 1946 i 1949, i publicats l’any 1949 amb il·lustracions de Christiane Alanore en una edició de bibliòfil de dos-cents exemplars. És un dels dos poemaris publicats en vida del polifacètic escriptor i músic francès.


Amb uns poemes lleument bromistes, en què la comicitat, la fantasia i la burla es barregen amb la violència, l’amargor i també la pulsió amorosa, l’autor de L’escuma dels dies es retroba ací amb si mateix, divertit i secretament tràgic, formidablement atractiu, eternament jove.


Llegiu el Sumari i la Presentació en PDF
Boris Vian
Neix el 10 de març de 1920 al municipi de Ville d’Avray, prop de París. En acabar els estudis a l’Escola Central de París, treballa fins a 1946 d’enginyer. En el temps lliure, escriu i toca música de jazz mentre freqüenta els cafès de Saint-Germain-des-Prés. Vian també publica novel·les negres i sarcàstiques amb el pseudònim de Vernon Sullivan. La més famosa i controvertida és Escopiré sobre les vostres tombes, escrita el 1946, que tracta del racisme, la violència i la sexualitat. Compon moltes cançons, sobretot per a Serge Reggiani o Juliette Gréco, escriu relats curts, obres de teatre i poemes. Canta, pinta, inventa, fa crítica musical i treballa de figurant en unes quantes pel·lícules. Esperit inquiet i insolent, mor d’un atac de cor a 39 anys el 23 de juny de 1959 a París durant el visionament de la pel·lícula inspirada en Escopiré sobre les vostres tombes.


Recomanar
Comentar
Comentaris (0)