Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Una autobiografia

Els quaranta primers anys de la completa i íntima història d’un Artista, Autor, Escultor, Marxant d’Art, Filòsof, Psicòleg, Viatjant i Lluitador Moder

Bilbo, Jack

Prologuista:
Textos introductoris: Ben Woodeson, Jordi Milà, Miquel Llull (Miquel Flaquer Servera), Gabriel Mir, Henry Miller
Col·lecció:
Varoic
Tema:
Biografia
Pàgines:
520
PVP:
24.00
ISBN:
978-84-17113-39-1
Data d'Edició:
04/02/2019
Vagabund, rodamon, gàngster, anarquista, mariner, propietari d’un bar i qui sap què més. És un informe gegant sobre la vida d’un home.
Sinopsi
Jack Bilbo (1907-1967) va publicar Jack Bilbo: Una autobiografia el 1948 a Londres, amb el subtítol Els quaranta primers anys de la completa i íntima història d’un artista, autor, escultor, marxant d’art, filòsof, psicòleg, viatjant i lluitador modern en favor de la humanitat. L’obra descriu les nombroses aventures personals i de tota mena protagonitzades per un artista polifacètic que fuig del nazisme i de l’entorn familiar, i que el porten a córrer món amb moltes peripècies.
Bilbo va ser un anarquista declarat i un artista polivalent i rebel, s’enfrontà al moviment nacionalsocialista alemany, a la policia francesa, a l’Administració anglesa i participà com a voluntari de la Creu Roja en la Guerra Civil espanyola; treballà en el cinema, en el teatre i en el circ, dugué a terme activitats comercials particulars, va escriure novel·les i narracions, i destacà com a pintor, escultor i galerista. El seu caràcter emprenedor i aventurer el portà a conèixer personalitats il·lustres de la societat del moment, tant a Europa com als Estats Units, com Picasso i Henry Miller, que va escriure la introducció a la seva darrera autobiografia. Però el personatge que li va donar un reconeixement i una popularitat internacionals fou Al Capone, de qui es proclamava lloctinent, i que l’incità a escriure Carrying a Gun for Al Capone (1932).

-Fragment del text (PDF) de Jordi Milà: Jack Bilbo a Sitges, entre el paradís i l’infern.
-Fragment del text (PDF) de Miquel Llull: Els naufragis del capità Bilbo.
-Pròleg de Henry Miller en PDF.
-Sumari en PDF.

Jack Bilbo
(Berlín, 1907-1967), pseudònim d’Hugo Cyril Kulp Baruch, fou escriptor, galerista i pintor. La seva mare era anglesa i el seu pare era germano-americà, i tenien una petita empresa de teatre. Després de la separació dels pares, la seva educació infantil s’esdevingué principalment a Holanda. Jove molt corpulent, va fugir de la llar materna a causa del maltractament de la mare. Es va escapar d’Alemanya abans de la pujada al poder del nazisme, però el seu pare no el va acollir bé. Es va canviar el nom i, amb esperit aventurer, va córrer món per França, Espanya, Anglaterra i els Estats Units fent de reporter, novel·lista, pintor, escultor, showman i bàrman, i establint alguns bars singulars com el Wikiki a Cala Rajada o el Barco a Sitges.
Després de fer la volta al món navegant a vela, es va establir a Londres el 1941, hi crià la seva família i fundà la Modern Art Gallery. Després de diverses vicissituds, tornà a Berlín, on morí el 1967.
Com a narrador, va publicar, entre d’altres, Carrying a Gun for Al Capone (1932), I Can’t Escape Adventure (1937), Out of My Mind (1946) i Jack Bilbo: Una autobiografia (1948).Recomanar
Comentar
Comentaris (0)