Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Vida de Gandhi

Privat, Edmond

Prologuista:
Traducció i introducció: Elisabet Abeyà Lafontana
Col·lecció:
Varoic
Tema:
Biografia
Pàgines:
144
PVP:
13.00
ISBN:
978-84-17113-41-4
Data d'Edició:
15/01/2019
Els detalls més humans de la biografia de Gandhi, l’ambient familiar, les estades a la presó, les vagues de fam, els èxits polítics i les frustracions.
Sinopsi
M. K. Gandhi (1869-1948) va ser un dels pares de la independència de l’Índia, que abans del 1947 es trobava sota el domini de l’Imperi britànic. Els seus mètodes, basats en la tradició hindú, preconitzaven com a mètode de lluita la no-violència, ahimsa, i la resistència pacífica, satyagraha. Tremendament coherent amb ell mateix, Gandhi va ser fidel a aquests principis fins al final de la seva vida. Va morir assassinat a mans d’un fanàtic hindú l’any 1948.

Aquesta biografia de Gandhi va ser escrita per Edmond Privat, filòleg suís que va conviure durant setmanes amb el Mahatma en un viatge en vaixell d’Europa a l’Índia. A causa d’aquest coneixement de primera mà, és un text que traspua simpatia i està enriquit amb uns detalls que no podem trobar en altres biografies més acadèmiques. Va ser escrita originàriament en esperanto, la llengua internacional creada per Ludwik Zamenhof.
S’hi remarquen els aspectes més destacats de la vida de Gandhi, com l’ambient familiar, l’estada a Sud-àfrica, les vagues de fam, les llargues estades a la presó, la incansable defensa dels pàries i dels treballadors, les marxes pacífiques, els èxits polítics, i també els entrebancs i frustracions.
Repassant la seva vida, veiem com Gandhi ens inspira encara en les nostres lluites actuals.


Veure el Sumari en PDF
Veure la Nota introductòria en PDF

Edmond Privat
Edmond Privat (1889- 1962), suís de parla francesa, excel·lí en molts aspectes relacionats amb la lingüística, la història i la literatura. Va ser doctor en història i professor de llengua i literatura anglosaxones a la universitat de Neuchâtel. Va tenir un gran protagonisme en el moviment esperantista de la seva època i fou autor de nombroses obres sobre llengua i sobre història. També va exercir de periodista, especialment amb articles sobre temes polítics, i va escriure poesia, contes i obres de teatre. Va destacar com a orador i va pronunciar nombroses conferències. Fou un defensor de la independència de les nacions oprimides i dels drets humans, promotor del cooperativisme i pacifista convençut. Un dels seus grans amics fou Romain Rolland.
Les seves obres es troben al Fons Edmond Privat, a l’arxiu de la biblioteca del CDELI (Centre de documentation et d’études sur la langue internacionale) de la biblioteca de La Chaux-de-Fonds, a Suïssa.Recomanar
Comentar
Comentaris (0)