Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Capítols dolços de cuina mallorquina

Contreras Mas, Antoni

Col·lecció:
Menjavents
Tema:
Cuina
Pàgines:
182
PVP:
16.00
ISBN:
978-84-17113-21-6
Data d'Edició:
20/08/2018
Els dolços típics de la cuina mallorquina, la seva evolució i la seva cultura.
Sinopsi
Aquest llibre és la segona part o, si voleu, la darreria del volum Capítols de cuina mallorquina. Hi trobareu notícies sobre els pastissos i dolços de l’antiga cuina illenca, de la qual podreu seguir el rastre amb una vintena de receptes.
  Els costums protocol·laris de la taula i gastronomia occidentals estableixen que els pastissos i dolços siguin servits com a plat darrer d’una menjada. En aquesta obra podreu conèixer els dolços ara ja perduts de la gastronomia mallorquina, com els gubellets, els xerafins o les llesques de papa i els que encara es conserven en altres indrets, com les casques o el cuscussó, i els altres que perviuen, com els doblegats, els rubiols, el crespells, els bunyols, els confits, el gató, els quartos, el codonyat o les neules. També s’hi han inclòs els gelats, tan tradicionals com els flaons, les formatjades, els congrets, i la figa de moro, com a mostra de la introducció d’una fruita externa a l’illa, que, si bé va ser considerada exòtica al principi, des­prés s’integrà de ple a la taula mallorquina.

Llegir l'Índex en PDF
Llegir la Presentació en PDF

Antoni Contreras Mas
(Palma, 1951) és metge psiquiatre de professió i investigador de la història de la medicina i de la cuina a Mallorca. Ha publicat mig centenar d’articles sobre història de la cuina i la gastronomia, principalment sobre les mallorquines, a revistes especialitzades i publicacions dels professionals del ram. Al diari Ultima Hora i ara a Brisas hi signa les seccions «Menjar i beure» i «Racó dels amics del vins» des de fa prop de vint anys. Ha dictat conferències i col·laborat en cursos sobre història de la gastronomia i cuina de Mallorca a la Universitat Oberta de Palma, les Universitats de Tarragona i la de Girona, l’Escola de Hosteleria de la UIB, al Centre de Professors de la Conselleria d’Educació i Cultura del Govern Balear i empreses privades. Ha publicat: El “menjar blanc”: orígenes y evolución de un plato (1996); La sobrassada de Mallorca. Cuina i cultura (2000) i La cuina i el temps (2002), en col·laboració amb Toni Piña, Els dolços del cardenal Despuig (2014), amb Alexandre Font, Capítols de cuina mallorquina (2014), Cuina en temps de Ramon Llull (1232-1315) (2017) i Capítols dolços de cuina mallorquina (2018)Recomanar
Comentar
Comentaris (0)