Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Lletres, aromes i sabors: Els nostres llibres de cuina

Trias i Mercant, Sebastià

Col·lecció:
Menjavents
Tema:
Cuina
Pàgines:
132
PVP:
11.00
ISBN:
84-95694-32-8
Data d'Edició:
01/02/2003
Sinopsi
Parlar de cuina mallorquina com a pròpia i exclusiva és més aviat una entelèquia, perquè està composta d’elements manllevats, és el resultat d’un llarg procés de transmissió oral, i al cap i a la fi és una part de la cuina europea tradicional. En aquest llibre, el prestigiós antropòleg Sebastià Trias Mercant s’acosta a l’anomenada cuina mallorquina seguint-ne el rastre per una multitud de receptaris.
Sebastià Trias i Mercant
(Valldemossa 1933-2008)
Fou filòsof, antropòleg i professor. Es doctorà en filosofia l’any 1971 per la Universitat de Barcelona. Especialitzat en etnologia i història del pensament, va publicar nombrosos llibres i articles. Entre les seves principals obres destaquen Història del pensament a Mallorca (2 volums: 1985 i 1995), Una història de l’antropologia balear (1992), Antropologia de la cuina mallorquina (1993), Ramon Llull (1232-1315) (1995). A Edicions Documenta Balear ha publicat El pensament a les Balears durant els segles XIX i XX (2000), Lletres, aromes i sabors. Els nostres llibres de cuina (2003), El crèdit del discurs filosòfic (2007) i L’antropologia cultural a les Balears (segles XIX-XX) (2008).


Recomanar
Comentar
Comentaris (0)